“ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν στο χιόνι”: Αντιδράσεις για τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου

Η κακοκαιρία Ελπίδα έφερε τα χιόνια στην Αττική και δημιούργησε ένα χειμωνιάτικο σκηνικό που είχαμε χρόνια να δούμε σε τέτοια έκταση. Το λευκό τοπίο και το χιόνι που ομολογουμένως δεν βλέπουμε συχνά οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να βγουν στο δρόμο και να απολαύσουν χιονοπόλεμο, να φτιάξουν χιονάνθρωπους και να κάνουν βόλτα στις χιονισμένες γωνιές της πόλης.

Αίσθηση προκάλεσαν οι οδηγίες που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την κακοκαιρία όπου μεταξύ άλλων συστήνεται στους πολίτες “Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με την κακοκαιρία!”. Η παιδίατρος Αντωνία Μουτάφη σε ανάρτησή της κατακεραυνώνει αυτή την οδηγία και θεωρεί αδιανόητες τέτοιες υποδείξεις από τη στιγμή που σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης που το χιόνι είναι ρουτίνα, τα παιδιά να βγαίνουν, να παίζουν, να χαίρονται το πάλλευκο σκηνικό στην χώρα μας να λέμε στους γονείς ότι τα παιδιά με τον χιονιά πρέπει να μένουν κλεισμένα ερμητικά στο σπίτι.

Όπως σχολιάζει σκωπτικά η παιδίατρος “Λογικά δηλαδή τα παιδιά στη Σουηδία και στη Νορβηγία δεν θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους για 9 μήνες. Πέστε σε χειμερία νάρκη και ξαναβγείτε τον Ιουνιο…”

Η ανάρτηση της παιδιάτρου

Ο ΙΣΑ χθες, (μετά το πέρας της ισχυρής χιονόπτωσης από 24ώρου), μας στέλνει οδηγίες για τις χιονοπτώσεις. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

– Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με την κακοκαιρία!
Λογικά δηλαδή τα παιδιά στη Σουηδία και στη Νορβηγία δεν θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους για 9 μήνες.

Μήπως θα έπρεπε να επαναδιατυπωθεί: – Τα παιδιά να βγαίνουν έξω ντυμένα με κατάλληλη ενδυμασία και μπότες χιονιού και με την επίβλεψη ενηλίκου?

Συνεχίζουμε να διαβάζουμε:

– Η γνώση ότι το φτυάρισμα του χιονιού σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή!!!
Πραγματικά αναμένω βιβλιογραφία!!!🤣🤣🤣

Ποιός τα γράφει αυτά? Γιατρός?

Φίλοι μου στο Seattle και στο Helsinki, μην φτυαρίσετε τις εισόδους των σπιτιών σας!

Πέστε σε χειμερία νάρκη και ξαναβγείτε τον Ιουνιο…

Μήπως θα έπρεπε να επαναδιατυπωθεί: – H έντονη σωματική άσκηση στο ψύχος, από άτομα που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση, μπορεί να προκαλέσει ιατρικά συμβάντα;

Διαβάστε επίσης:

«Ήμουν το κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό της Λίστας του Σίντλερ… Στοίχειωσε τη ζωή μου»

Άνδρος: Μικροί… Εσκιμώοι βγήκαν στα χιόνια κι έφτιαξαν κανονικό ιγκλού! (εικόνες)

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο (27/1) – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα – Πού θα ξεκινήσουν αργότερα τα μαθήματα