Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο (27/1) – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα – Πού θα ξεκινήσουν αργότερα τα μαθήματα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο (27/1) - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα - Πού θα ξεκινήσουν αργότερα τα μαθήματα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» υποχωρεί, οι δρόμοι συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένοι από το χιόνι ενώ  το δριμύ ψύχος και ο παγετός  δημιουργούν πολικές συνθήκες στη χώρα. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr αρκετοί δήμοι που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να πάρουν απόφαση για μη λειτουργία σχολικών μονάδων την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Με τηλεκπαίδευση οι μαθητές των σχολείων που θα μείνουν κλειστά

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα μαθήματα στις πληγείσες περιοχές. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι μαθητές που δεν θα επιστρέψουν αύριο Πέμπτη και Παρασκευή στην διά ζώσης διδασκαλία θα κάνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.  Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

Πού θα είναι τα σχολεία κλειστά

Τι θα γίνει με την λειτουργία των σχολείων στην Αττική;

Περιφέρεια Αττικής

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις  κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί στην Αττική την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου. 

Κλειστά όλα τα σχολεία στην Εύβοια την Πέμπτη (27/1) και την Παρασκευή (28/1)

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτηόλα τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, για προληπτικούς λόγους, λόγω των συνθηκών παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Νομό, από την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς».  

Κλειστά σχολεία σε δημοτικές ενότητες του δήμου Αλμυρού

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων, Ανάβρας, Πτελεού, Αχιλλείου και Αγ. Θεοδώρων, ενώ για την Δημοτική Ενότητα Σούρπης μόνο το Δημοτικό Σχολείο για την Πέμπτη 27/01/2022, προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών.Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, καθώς και σε όλες τις διευθύνσεις των ανωτέρων σχολικών μονάδων.

Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία στον νομό της Σάμου

Kλειστά θα παραμείνουν για άλλες δύο ημέρες τα σχολεία όλου του νομού με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη . Ο κ. Πανουράκης λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της ΕΜΥ σχετικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη γεωγραφική περιοχή των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες το επόμενο διήμερο, ανακοίνωσε την αναστολή μαθημάτων στις σχολικές μονάδες της ΠΕ Σάμου και Ικαρίας, από την Πέμπτη 27-01-2022 έως και την Παρασκευή 28-01-2022.

Κλειστά τα σχολεία και στον νομό Χίου με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη

Παρά τις διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών για τα κλειστά σχολεία, με απόφαση αυτή τη φορά του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 27 και 28 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των σχολείων ειδικής αγωγής.

Αιτία αυτής της απόφασης οι “πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και θα συνεχιστούν το επόμενο 24ώρο στην περιοχή μας”, σε “συνάρτηση με τα θέματα της πανδημίας, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών καθώς και να αποφευχθούν ατυχήματα”.

Τα παιδιά που φαίνεται πως αντέχουν σε όλες τις θερμοκρασίες είναι τα… βρέφη και τα νήπια αφού οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά!

Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα και Αμύνταιο έως και την Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτηρίου Βόσδου  μετά και από εισήγηση των Δημάρχων Φλώρινας Βασίλειου Γιαννάκη, και Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες).

Δ. Ηρακλείου Κρήτης

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Κρήτη: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία την Πέμπτη – Ποιοι Δήμοι εξαιρούνται

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, εκτός από αυτά που λόγω καιρικών συνθηκών έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων δεν θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα στο Δήμο Σφακίων και στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.

Στα Χανιά, με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Κεραμειών.

Στον Δήμο Αποκορώνου, εξαίρεση θα αποτελέσει το δημοτικό σχολείο Ασή Γωνιάς όπου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε αύριο Πέμπτη.

Το τοπίο ξεκαθάρισε μετά το αίτημα της Περιφέρειας Κρήτης, Δήμων αλλά και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υπάρξει επίσημη απόφαση για το θέμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Επίσης, κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Πέμπτη οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού υπάγονται στην ίδια απόφαση για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δ. Κοζάνης

Πού θα ξεκινήσουν τα μαθήματα αργότερα

Ναύπλιο: Στις 10 αύριο η έναρξη των σχολείων – Στις 11 στο Δ. Άργους- Μυκηνών

Αργότερα από τη συνήθη ώρα θα ξεκινήσουν τα σχολεία του Ναυπλίου αύριο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου τονίζεται “λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες λόγω του ισχυρού παγετού, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 ορίζεται στις 10.00 π.μ.

Η παράταση της έναρξης των μαθημάτων κρίνεται αναγκαία, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές, ακόμα και κάτω του μηδενός.

Με ανάλογη απόφαση ο Δήμος Άργους- Μυκηνών κάνει γνωστό ότι τα σχολεία στην περιφέρεια του θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη στις 11.

Στις 10 τα μαθήματα στην Κοζάνη

Με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια),  καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα λειτουργήσουν στις 10:00, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω του παγετού. Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ  την Πέμπτη 27  Ιανουαρίου θα γίνει στις 19:15.

Δ. Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού παγετού και για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας θα ξεκινήσει μία διδακτική ώρα αργότερα, ήτοι στις 9:05 το πρωί.

Δ. Γρεβενών

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 στις 10 το πρωί.

Δ. Ερμιονίδας

Ώρα έναρξης των μαθημάτων 10:00 πμ, αύριο Πέμπτη 27.01.2022,στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ερμιονίδας, λόγω παγετού.

Δήμος Βοϊου

Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 , λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, με απόφαση του Δημάρχου Βοΐου, κ. Χρήστου Ζευκλή, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)  του Δήμου Βοΐου θα λειτουργήσουν στις 10.00 π.μ.. Οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Καστοριάς

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καστοριάς θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αύριο, Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, στις 10:00 π.μ.

Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.