Γκάγκα: “Όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά κάποια μπορεί να κάνουν μυοκαρδίτιδα”

Γκάγκα: "Όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά κάποια μπορεί να κάνουν μυοκαρδίτιδα"

«Οι θάνατοι από λοιμώξεις και ιούς είναι κάτι που βλέπουμε. Αν έχουμε 20.000 κρούσματα καταγεγραμμένα, κάποιοι συνάνθρωποι μας είναι ευάλωτοι, κάποιοι είναι σε μεγάλη ηλικία, έχουν νοσήματα, είναι φυσικό να υπάρξουν θάνατοι.

Όσον αφορά τα παιδιά, αν έχουμε χιλιάδες κρούσματα κάποια από αυτά μπορούν να κάνουν μυοκαρδίτιδα. Το ότι έχουμε μια περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε σημαία και να ανησυχούμε», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την πανδημία, απαντώντας σε ερώτηση για το βρέφος 52 ημερών που κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Χανιά: Αγωνία για βρέφος 20 ημερών που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Κρήτη: Ώρες αγωνίας για 13χρονο με κορωνοϊό – Στην εντατική με μυοκαρδιτιδα

Ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση της υγείας 13χρονου μαθητή που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, επιδεινώθηκε και λόγω μυοκαρδίτιδας μπήκε εσπευσμένα στην εντατική.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 13χρονου αναφέροντας ότι ” Μίλησα με τον συνάδελφο τον Καθηγητή Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τον κύριο Γαλανάκη που έχει το παιδί. Το παιδί δεν έχει σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια, δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια. Εμφάνισε μυοκαρδίτιδα. Μπήκε στη Μονάδα κυρίως προληπτικά για τον έλεγχο αυτής της μυοκαρδίτιδας. Και θα πω ότι ευτυχώς που ήταν εμβολιασμένο και ευτυχώς που είναι «Όμικρον» γιατί και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο κύριος Γαλανάκης εντός 24 ωρών μάλλον θα γυρίσει πίσω στην κλινική.”

Αυξάνονται οι νοσηλείες στα παιδιά αλλά βγαίνουν σύντομα από το νοσοκομείο

«Έχουμε αύξηση νοσηλειών των παιδιών αλλά έχουμε ταχύτερη έξοδο. Συνεπώς αθροιστικά, κάθε μέρα αν πάρεις φωτογραφία του πόσα παιδιά νοσηλεύονται, δεν έχουμε σημαντική αύξηση, απλώς έχουμε πιο πολλές εισαγωγές παιδιών που πάνε σπίτι τους όμως. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αυτό που αναφέρεται στη Ν. Υόρκη ή στο Λονδίνο που έχουμε διπλασιασμό ή πενταπλασιαμό των εισαγωγών», πρόσθεσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χαμηλός ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά

Μάλιστα, η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλός και πως η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά είναι απολύτως αναμενόμενη, καθώς τα παιδιά είναι η μοναδική κοινωνική ομάδα που «ελέγχεται» δύο φορές την εβδομάδα με τα τεστ κορονοϊού

Διαβάστε επίσης:

Γιατί αύριο θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία στις Σπέτσες με απόφαση Δημάρχου;

Κέρκυρα: Αποσωληνώθηκε η 13χρονη με κορωνοϊό – Η σκλήρη μάχη για ζωή

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μωρό 52 ημερών «έσβησε» από κορωνοϊό