“Σαρώνει” η Όμικρον: 88 παιδιά νοσηλεύονται – 2 βρέφη στην Εντατική – Τα νεότερα για τον 15χρονο με μυοκαρδίτιδα

Ηράκλειο: Μια μαθήτρια παλεύει για τη ζωή της - Πώς θα την στηρίξουμε

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζεται με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων στην Ελλάδα να καλπάζει και διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον ιό αναφέρθηκε εκτενώς στη νόσηση των παιδιών από Όμικρον. Όπως δήλωσε “Αναφορικά με την βαρύτητα της νόσου από την παραλλαγή «Όμικρον» στα παιδιά, πρόσφατα δημοσιεύτηκαν δεδομένα για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών που νόσησαν από παραλλαγή «Όμικρον» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι και στα παιδιά η μόλυνση από την παραλλαγή «Όμικρον» συνοδεύεται από μια ηπιότερη νόσο, με 30% μικρότερη πιθανότητα να προσέλθουν τα παιδιά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων, 67% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο και 60 έως 70% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στη ΜΕΘ σε σύγκριση με την νόσο από μετάλλαξη Δ.

Επίσης, τα δεδομένα από την χώρα μας δείχνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται καθημερινά εμφανίζει μια πολύ μικρή αύξηση και παραμένει σταθερά περίπου στο 2% του συνόλου των νοσηλευόμενων ασθενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και παρατηρείται μια μικρή αύξηση των εισαγωγών, η διάρκεια νοσηλείας μειώθηκε λόγω της ηπιότερης κλινικής εικόνας που συνοδεύει την παραλλαγή «Όμικρον» ”

88 παιδιά νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νοσοκομεία όλης της επικράτειας νοσηλεύονταν 88 παιδιά. Μάλιστα, 2 νεογνά για προληπτικούς λόγους βρίσκονται στην Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων, όπως ανέφερε το Open. Δεν είναι διασωληνωμένα αλλά τα έβαλαν στη μονάδα για να είναι πιο ασφαλή επειδή νοσούν βαριά.

Χανιά: Αγωνία για βρέφος 20 ημερών που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Βρέφος 38 ημερών από τον Πύργο με κορωνοϊό στο Ρίο

Ένα βρέφος 38 ημερών από τον Πύργο, το οποίο νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από τις 12 Ιανουαρίου.Η κατάσταση της υγείας του μωρού είναι καλή, ωστόσο οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του προβληματίστηκαν από μια μικρή επιπλοκή στην καρδιά του, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Τα νεότερα για την υγεία του 15χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με περικαρδίτιδα

Ευχάριστα είναι τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή διπλά εμβολιασμένου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, και λόγω μυοκαρδίτιδας μπήκε εσπευσμένα στην εντατική.

Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη

«Είναι 15μιση χρόνων, έχει ταυτοποιηθεί ότι έχει Covid Όμικρον », είπε, μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γεώργιος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ. «Για λόγους περισσότερο στενής παρακολούθησης οδηγήθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και σήμερα μάλλον θα επιστρέψει στην απλή κλινική Covid για την αποθεραπεία. Είναι από τα σπάνια περιστατικά που συμβαίνουν. Αν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάστασή του θα ήταν πολύ χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ένα μεγάλο “μπράβο” στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημ. Σχ. Αγρινίου για τις δράσεις του για τους μαθητές

Γκάγκα: “Όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά κάποια μπορεί να κάνουν μυοκαρδίτιδα”

Πόσα είναι τα κρούσματα που κατάγραφηκαν στα self test των σχολείων (21/1)

Συγκινεί η Χριστίνα Βίδου: “Τελευταία φορά που η κόρη μου είδε τον πατέρα της με ρώτησε: “Μαμά θα πεθάνει;”