Κρήτη: Ώρες αγωνίας για 13χρονο με κορωνοϊό – Στην εντατική λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας

Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: «Στην εντατική 12χρονος λόγω επιπλοκών από κορωνοϊό»

Nεότερη ενημέρωση: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του ιού αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του 13χρονου αναφέροντας ότι ” Μίλησα με τον συνάδελφο τον Καθηγητή Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τον κύριο Γαλανάκη που έχει το παιδί. Το παιδί δεν έχει σημαντική αναπνευστική ανεπάρκεια, δεν έχει αναπνευστική ανεπάρκεια. Εμφάνισε μυοκαρδίτιδα. Μπήκε στη Μονάδα κυρίως προληπτικά για τον έλεγχο αυτής της μυοκαρδίτιδας. Και θα πω ότι ευτυχώς που ήταν εμβολιασμένο και ευτυχώς που είναι «Όμικρον» γιατί και τα δύο είναι πολύ καλοί προγνωστικοί παράγοντες. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο κύριος Γαλανάκης εντός 24 ωρών μάλλον θα γυρίσει πίσω στην κλινική.”

Ανησυχία και αγωνία επικρατεί στο ΠΑΓΝΗ για την κατάσταση της υγείας 13χρονου μαθητή που διαγνώστηκε με κορωνοϊό, επιδεινώθηκε και λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας μπήκε εσπευσμένα στην εντατική.

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του 13χρονου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μαθητής της β’ Γυμνασίου παρουσίασε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να το βάζουν στην εντατική. Το παιδί παρουσιάζει αναπνευστική ανεπάρκεια, χωρίς ακόμα να έχει διασωληνωθεί. Ο μικρός ασθενής νόσησε πριν από λίγες μέρες και τα συμπτώματα από τη δεύτερη μέρα άρχισαν να είναι έντονα.

Διπλά εμβολιασμένος ο μαθητής

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το παιδί, που είναι εμβολιασμένο με τις δυο δόσεις, εμφάνισε μυοκαρδιοπάθεια και για αυτό μπήκε στην Εντατική. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπογράμμισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για μεγαλύτερη ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται διασωλήνωση

Ν. Τζανάκης: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάστασή του

Για την κατάσταση του παιδιού μίλησε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν το παιδί είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας, πλην όμως δεν έχει διασωληνωθεί.

«Παρακολουθείται στενά, η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί παρακολουθούν πολύ στενά το παιδί, ελπίζουν σε βελτίωση της κατάστασης αλλά υπάρχει επιφυλακτικότητα σε αυτές τις περιπτώσεις. Τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της υγείας του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

7 παιδιά νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ με κορωνοϊό

Εκτός από τον 13χρονο, στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύονται άλλα 7 παιδιά με κορονοϊό. Ακόμα μια απόδειξη πως η φονική νόσος, δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στη Λαμία: 3χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παίδων»

Τα νεογνά που γεννιούνται από μητέρες με COVID-19 μπορεί να έχουν αυξημένους δείκτες φλεγμονής

«Πάνω από το πτώμα μου θα πάρουν το παιδί μου στο σχολείο» λέει η μάνα-αρνήτρια παρά την καταδίκη της