Πόσα είναι τα κρούσματα που κατάγραφηκαν στα self test των σχολείων (21/1)

Αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή που αφορά τα self test στους μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Κατά τον δεύτερο οριζόντιο διαγνωστικό έλεγχο αυτής της εβδομάδας  1,6 εκατομμυρίου μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να μπουν σήμερα στις τάξεις (21/1), βρέθηκαν 6.566 θετικά self test ως χθες βράδυ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι τα σχολεία άνοιξαν πριν 10 ημέρες με 15.547 θετικά σελφ τεστ στον πρώτο έλεγχο. Τις 10 αυτές ημέρες έχουν γίνει περίπου 8 εκατομμύρια σελφ τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σπεύσατε να προμηθευτείτε τα 5 νέα self test

Συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, των self test για τις επόμενες εβδομάδες.

Παπαευαγγέλου: “Tο σχολείο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας”

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία του ιού η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε για τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί αυτό το διάστημα στους μαθητές τονίζοντας ότι ο δείκτης θετικότητας στα παιδιά είναι χαμηλός και τα αυξημένα κρούσματα δεν εμπνέουν ανησυχία.

Ειδικότερα ανέφερε ότι “Τη δεύτερη εβδομάδα αναφοράς του 2022, δηλαδή μεταξύ 10 έως 16 Ιανουαρίου, και ενώ τα σχολεία είχαν ανοίξει και διενεργήθηκε μαζικός έλεγχος των παιδιών, ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε σε 36.300 έναντι 43.386 κρουσμάτων που δηλώθηκαν την πρώτη εβδομάδα του έτους και ενόσω τα παιδιά ήταν εκτός σχολείου.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας.

Παρακολουθούμε τον δείκτη θετικότητας στα παιδιά που παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, ενώ η αύξηση του ποσοστού των κρουσμάτων στα παιδιά, όπως άλλωστε έχουμε πολλές φορές τονίσει και στο παρελθόν, είναι εντελώς αναμενόμενη αφού τα παιδιά αποτελούν τη μοναδική πληθυσμιακή ομάδα που ελέγχεται με self test οριζόντια, ολόκληρη δυο φορές την εβδομάδα.”

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Μωρό 52 ημερών «έσβησε» από κορωνοϊό

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε 15χρονη από το Γουδή

«Θα με σκοτώσει»: Το μήνυμα τρόμου γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από τον άντρα της με το μωρό στην αγκαλιά