Πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά σχολεία εν μέσω πανδημίας; Η έρευνα που θα συζητηθεί

Πολύς λόγος γίνεται για το κατά πόσο είναι ασφαλή και οχυρωμένα είναι τα σχολεία στην Ελλάδα διανύοντας σχεδόν 2,5 χρόνια από την αρχή της πανδημίας.

Έρευνα για την ετοιμότητα αντιμετώπισης της πανδημίας στην εκπαίδευση – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Πόσο ασφαλή είναι τα ελληνικά σχολεία εν μέσω πανδημίας; Η έρευνα που θα συζητηθεί

Με ανάρτησή της στο facebook, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρεται στην έρευνα που δείχνει την ετοιμότητα των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την αντιμετώπιση της επίπτωσης της πανδημίας στην εκπαίδευση διεξήγαγε το γερμανικό ινστιτούτο Bertelsmann Stiftung.

Όπως τονίζεται ενώ το 2019 η Ελλάδα βρισκόταν στην 22η θέση – μία από τις χαμηλότερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ-  και πλέον έχει ανέλθει στην 6η θέση.

Όπως αναφέρει η υπουργός, προτεραιότητα της κυβέρνησης από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα ήταν να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας. Επίσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στόχος ήταν να συνεχιστεί ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και να διατηρηθεί στενή η επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με τους εκπαιδευτικούς τους.

«Εν συνεχεία όμως η χώρα μας έκανε ένα μεγάλο άλμα και ανέβηκε στην 6η θέση στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία. Αυτό το αποτέλεσμα πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μας και στις οικογένειές τους, πιστώνεται στην εκπαιδευτική μας κοινότητα», καταλήγει η κυρία Κεραμέως.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Διαβάστε επίσης:

Παιδίατρος: “Η Όμικρον συνδυαστικά με άλλες λοιμώξεις θα οδηγήσει πολλά παιδιά στα νοσοκομεία “

«Miles to fly»: Το όνειρό μου ή η άρρωστη μαμά μου; Το δίλημμα ενός παιδιού σε ένα εκπληκτικό animation

Αυτά είναι τα μωρομάντηλα που ανακαλούνται – ΜΗΝ τα χρησιμοποιείτε