«Γεωργία, είμαστε δίπλα σου»: Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Γαλατσίου στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

«Γεωργία, είμαστε δίπλα σου»: Οι μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου έγιναν viral για καλό σκοπό

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το μήνυμα υποστήριξης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης που στέλνουν ο δάσκαλος Αντώνης Σταυριανός και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 16ου Δημοτικού σχολείου Γαλατσίου, στην 24χρονη Γεωργία που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο δάσκαλος των παιδιών θέλησε να τους μιλήσει για αυτή την ιστορία και να εξηγήσει πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αντίστοιχες καταστάσεις και συνάμα να τους μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα της συναίνεσης και του σεβασμού στο “όχι”.

Οι μαθητές αμέσως μετά το ξεχωριστό μάθημα ζωής, σηκώθηκαν και έγραψαν στον πίνακα την φράση «Γεωργία, είμαστε δίπλα σου με όλη τη δύναμη της ψυχής μας! Σ’αγαπάμε πολύ. Να χαμογελάς, σου αξίζει!»,

«Λίγα λόγια αγάπης, μέσα από τα βάθη της ψυχής μας! Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών! Γεωργία, είμαστε δίπλα σου», έγραψε στην ανάρτησή του ο δάσκαλος, προκαλώντας συγκίνηση και δημιουργώντας ελπίδα για τη νέα γενιά.

Ήρθε η ώρα το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκσυγχρονιστεί ουσιαστικά

Αντί να μάθει η κόρη σου κουνγκ φου, μάθε στο γιο σου τρόπους

Ο δάσκαλος σε επόμενη ανάρτησή του εξηγεί τους λόγους που θέλησε να μιλήσει στους μαθητές για την υπόθεση της 24χρονης και τονίζει την ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκσυγχρονιστεί και πλέον τα παιδιά να μαθαίνουν ανοιχτά για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τα συναφή ζητήματα ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά “Tο εκπαιδευτικό σύστημα, χρειάζεται μια εκ βαθέων αναδιάρθρωση, έτσι ώστε να ωθεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να σκέφτονται πολυδαίδαλα και σε “κίνηση”, όχι στατικά, και κυρίως να μη γίνεται “σύστημα διδασκαλίας, η διδασκαλία του συστήματος”.

Σε αυτή τη λογική εδράζεται η πολυεπίπεδη αναπαραγωγή της κυρίαρχης κουλτούρας, κομμάτι της οποίας είναι και η πατριαρχία, η οποία οδηγεί δυνητικά στην κακοποίηση γυναικών.
Οι πρόσφατοι εκπαιδευτικοί νόμοι, δεν βοηθούν τις παραπάνω κατευθύνσεις, ίσα ίσα φυλακίζουν κι εξουθενώνουν πνευματικά, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Πρέπει κάποια στιγμή να σπάσουμε το “απόστημα” του συντηρητισμού, και να αρχίσουμε να μιλάμε στα παιδιά, με όρους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
Με ωριμότητα, όμως, όχι διεκπεραιωτικά όπως το πράττουν οι διάφορες τωρινές εκπαιδευτικές κατευθύνσεις. Και σίγουρα, με προσοχή κι ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, στην οποία απευθυνόμαστε.
Είμαστε δίπλα και γινόμαστε ασπίδα, για τον κάθε αδύναμο της παρέας μας, της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της περιφέρειάς μας, της χώρας μας, της ηπείρου μας, της Γης ολόκληρης. Είτε πρόκειται για παιδί, είτε για γυναίκα, για ζωάκι, για την ίδια τη Φύση. Γεωργία είμαστε δίπλα σου κορίτσι μου γλυκό. Σε ευχαριστούμε για το μεγαλείο ψυχής σου. Μας διδάσκει, πολυεπίπεδα…”

Διαβάστε επίσης:

Πόσα είναι τα κρούσματα που κατάγραφηκαν στα self test των σχολείων (21/1)

«Θα με σκοτώσει»: Το μήνυμα τρόμου γυναίκας που ξυλοκοπήθηκε από τον άντρα της με το μωρό στην αγκαλιά

Συγκινεί η Χριστίνα Βίδου: “Τελευταία φορά που η κόρη μου είδε τον πατέρα της με ρώτησε: “Μαμά θα πεθάνει;”

“Σαρώνει” η Όμικρον: 88 παιδιά νοσηλεύονται – 2 βρέφη στην Εντατική – Τα νεότερα για τον 15χρονο με μυοκαρδίτιδα