Αρχική InfoWoman Ρινορραγία: Τι μπορεί να την προκαλέσει τη νύχτα; Είναι επικίνδυνη;

Ρινορραγία: Τι μπορεί να την προκαλέσει τη νύχτα; Είναι επικίνδυνη;

Τον χειμώνα ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι συχνή αιτία ρινορραγίας τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Τα θερμαντικά σώματα και ιδιαίτερα τα κλιματιστικά που χρησιμοποιούνται τους ψυχρούς μήνες, είναι πιθανό να στεγνώσουν τον βλεννογόνο της μύτης και να προκαλέσουν την ενοχλητική αλλά ακίνδυνη, τις περισσότερες φορές, κατάσταση.

Γενικότερα, μια ρινορραγία είναι πιθανότερο να προκύψει κατά την αλλαγή των εποχών, έως ότου προσαρμοστεί ο βλεννογόνος στις αυξομειώσεις της υγρασίας.

«Η επίσταξη, όπως ονομάζεται αλλιώς η ρινορραγία, είναι μια πολύ συχνή κατάσταση, αφού οι άνθρωποι τη βιώνουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, με οποιαδήποτε αφορμή. Η έλλειψη ατμοσφαιρικής υγρασίας, ανεξαρτήτως εποχής ή συνθήκης, αποτελεί τον πιο συνηθισμένο παράγοντα ρινορραγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.