Αρχική Αληθινές Ιστορίες Κατερίνα Γιαννακοπούλου: Η πρόεδρος του «ΑΛΜΑ» πιστεύει ότι ο πόνος περνάει όταν τον μοιράζεσαι

Κατερίνα Γιαννακοπούλου: Η πρόεδρος του «ΑΛΜΑ» πιστεύει ότι ο πόνος περνάει όταν τον μοιράζεσαι

Υπάρχουν μέρες που ο σωματικός πόνος μας καταβάλει, μας δυσκολεύει πολύ και μας αποσπά από τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες της καθημερινότητας. Εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, μέσα από τον χώρο της ειδικής αγωγής και τις δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», έχει αφιερώσει τη ζωή της σ’ όλα εκείνα τα παιδιά του κόσμου που την έχουν ανάγκη.

Έχει μάθει, λοιπόν, ν’ αναγνωρίζει τον ανθρώπινο πόνο όταν τον βλέπει. Μάλιστα, όπως λέει, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Είναι ο σωματικός και ο ψυχικός. Τον σωματικό πόνο μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με διάφορες, θα έλεγα, φαρμακευτικές παρεμβάσεις και να τον ξεπεράσεις. Ο ψυχικός θέλει στήριξη και μοίρασμα».

Αυτός είναι και ο λόγος που στέκεται τόσα πολλά χρόνια δίπλα στα παιδιά και στις οικογένειες τους που χρειάζονται βοήθεια για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

Σε μία τέτοια δύσκολη δουλειά, γεμάτη ευθύνες και απαιτήσεις, δεν υπάρχουν περιθώρια για «κακές» μέρες. Χρειάζεται συγκέντρωση, προσοχή και τεράστια αποθέματα αντοχής.

Έτσι, στις δύσκολες στιγμές έχει μάθει να επιστρατεύει όλη τη δύναμη που κρύβει μέσα της. Ακόμα και όταν η ίδια νιώθει πόνο, έχει μάθει να το ξεπερνά και να δίνει το 100% για να βοηθήσει τους άλλους. Τις μέρες που δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά ψάχνει απλώς για δυνατές λύσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.