Ρόδος: Καθαρίστρια έβαψε μόνη της το σχολείο για να κάνει έκπληξη στους μαθητές που επιστρέφουν στις τάξεις

Διακοπές Χριστουγέννων: Γιατί φέτος μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι πιο τυχεροί από κάθε άλλη χρονιά;

Η Νεκταρία Σαράντου, καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου στη Ρόδο, κατάφερε να γίνει ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας και να δεχθεί πλήθος συγχαρητηρίων καθώς ενόσω το σχολείο ήταν κλειστό και οι μαθητές παρακολουθούσαν τηλεκπαίδευση, ανέλαβε τη πρωτοβουλία να το βάψει ώστε επιστρέφοντας στα θρανία τα παιδιά να δουν το σχολείο φωτεινό και καθαρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και είχε λήξει η σύμβασή της με το σχολείο κατόπιν συνεννόησης με το Διευθυντή του σχολείου, ήθελε αυτό να είναι το δώρο προς την μαθητική κοινότητα καθώς τρέφει μεγάλη αγάπη για τα παιδιά.

Όπως αναφέρει και το dimokratiki.gr ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου βάφοντας διαδρόμους, κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους, αίθουσες διδασκαλίας και συνέχισε στον αύλειο χώρο με την πέργκολα και τα παγκάκια που κάθονται τα παιδιά στα διαλείμματα για το κολατσιό τους.

To  φρεσκάρισμα του σχολείου ήταν μια παρέμβαση που την είχε ανάγκη το σχολικό περιβάλλον και πλέον οι μαθητές θα επιστρέψουν σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που σίγουρα τους “ελκύει”να παρακολουθήσουν το μάθημα ευχάριστα.

Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό και καλαίσθητο, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν πως όλο αυτό το εγχείρημα υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από ένα μόλις άτομο, την κα Ρίτσα, που η δράση αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού για τους μαθητές.

Συγχαρητήρια για την υπέροχη πρωτοβουλία της!