Η καθαρίστρια έβαψε μόνη της εθελοντικά το σχολείο για να το βρουν φωτεινό οι μαθητές όταν επιστρέψουν στις τάξεις

Η καθαρίστρια του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, Βούλα Αγειορίτη, κατάφερε να γίνει ένα από τα πρόσωπα της επικαιρότητας αποσπώντας πληθώρα θετικών σχολίων καθώς εν μέσω lockdown, πήρε την απόφαση και έβαψε εθελοντικά και χωρίς τη βοήθεια κανενός τις αίθουσες, τις τουαλέτες και τους διαδρόμους του σχολείου.

Η κα Αγιορείτη όλο αυτό το διάστημα που έχει σταματήσει η δια ζώσης διδασκαλία και οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, δίνει καθημερινά το παρών στο σχολείο ώστε να το καθαρίζει για τους εκπαιδευτικούς που κάνουν εξ αποστάσεως διδασκαλία από τους χώρους του σχολείου.

Θέλοντας λοιπόν να μην μείνει άπραγη καθώς χωρίς μαθητές η δουλειά της έχει περιοριστεί στο ελάχιστο αποφάσισε να κάνει μια έκπληξη στα παιδιά όταν επιστρέψουν στις τάξεις μετά τη λήξη του lockdown.

Πήρε τα χρώματα που είχαν περισσέψει στο σχολείο από την τελευταία φορά που το είχε βάψει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και με το πινέλο ανά χείρας κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ και ιδιαίτερη επιμέλεια να να φρεσκάρει τους τοίχους των 9 αιθουσών, τους διαδρόμους και τις τουαλέτες. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό και καλαίσθητο, αν λάβουμε μάλιστα υπόψιν πως όλο αυτό το εγχείρημα υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από ένα μόλις άτομο, την κα Αγιορείτη, που η δράση αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εθελοντισμού για τους μαθητές.

Η εθελοντική προσφορά της καθαρίστριας του σχολείου έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση της διευθύντριας του σχολείου κας Ιωάννας Λέμα που θέλησε να εκφράσει δημόσια το “ευχαριστώ” και την ευγνωμοσύνη της στην κα Αγιορείτη για όλα όσα προσέφερε από καρδιάς στην σχολική κοινότητα.

Το “ευχαριστώ” της Διευθύντριας του σχολείου

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου “Όταν ο εθελοντισμός γίνεται πράξη, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι λιγότερο από καλό. Η διάθεση όμως για την οποιαδήποτε έμπρακτη προσφορά βαθμολογείται, το ίδιο σίγουρα, με άριστα. Ευχαριστούμε πολύ την καθαρίστρια του σχολείου μας, την κυρία Βούλα για την προσφορά της να βάψει όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, ώστε να το βρουν τα παιδιά μας φρεσκαρισμένο και καθαρό, όταν με το καλό επιστρέψουμε σε αυτό.”

“Είναι το δεύτερο σπίτι μου το σχολείο. Το έκανα για τους μαθητές αλλά και για μένα”

Μιλώντας στο taxydromos.gr για την κίνησή της, η κυρία Αγιορείτη εξήγησε πως οι καθαρίστριες εξακολουθούν να πηγαίνουν στα σχολεία ακόμη και τις μέρες της καραντίνας, αφού τα κτίρια είναι ανοιχτά. Η ίδια, όντας εργαζόμενη με πλήρες ωράριο 6 ωρών, θέλησε να απασχοληθεί κάνοντας κάτι ουσιαστικό και, καθώς έπρεπε ούτως ή άλλως να καθαριστεί το σχολείο, λόγω των νέων μέτρων, αποφάσισε να το… «φρεσκάρει». «Εργάζομαι σε αυτό το σχολείο 11 χρόνια. Για μένα πλέον δεν είναι απλά ένας απρόσωπος χώρος εργασίας. Είναι το δεύτερο σπίτι μου, έτσι το νιώθω. Θέλησα, λοιπόν, να το φρεσκάρω μιας και είχαμε ήδη τα χρώματα στην αποθήκη και δεν μου ήταν κόπος. Το έκανα τόσο για τα παιδιά όσο και για εμένα, για να βρίσκομαι κι εγώ σε έναν χώρο όμορφο και καθαρό όπως κι εκείνα», αναφέρει η ίδια, ενώ σημειώνει πως η όλη διαδικασία της πήρε 1 μισή εβδομάδα.

Συγχαρητήρια στην κα Αγιορείτη για την υπέροχη πρωτοβουλία της!