4ο Δημ. Σχ. Καρπενησίου: Οι καθαρίστριες μαζί με τον δάσκαλο το έβαψαν για να κάνουν έκπληξη στους μαθητές

Το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων μετά τις γιορτές θεωρείται ειλημμένη απόφαση και το μόνο που περιμένει η κυβέρνηση είναι η οριστική εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ώστε να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στα γνώριμα θρανία τους για να συνεχιστεί δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία μετά από σχεδόν ένα μήνα που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία για λόγους πανδημίας.

Επιστρέφοντας στις τάξεις τους οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου θα τους περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη καθώς ενόσω το σχολείο ήταν κλειστό και τα μαθήματα συνεχίζονταν εξ αποστάσεως, οι καθαρίστριες του σχολείου μαζί με τον δάσκαλο Χρήστο Καλαμπάκα ένωσαν τις δυνάμεις τους, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και έβαψαν διάφορους χώρους εντός της σχολικής μονάδας για να το βρουν φωτεινό και καθαρό.

Η πρωτοβουλία τους είναι άκρως αξιόλογη και σπουδαία αν αναλογιστούμε ότι δεν τους το πρότεινε κανένας αρμόδιος αντιθέτως το αποφάσισαν εθελοντικά και λόγω της αγάπης που τρέφουν για τα παιδιά. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης τους ήταν αρκούντως ικανοποιητικό καθώς οι εσωτερικοί χώροι που σχολείου που έχρηζαν βαψίματος πλέον είναι φρεσκοβαμμένοι και δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα που “ελκύει” τους μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημα ευχάριστα.

Ένα δώρο καρδιάς για τους μαθητές του σχολείου

Όπως ανέφεραν με την κίνησή τους αυτή θέλησαν να κάνουν ένα δώρο καρδιάς στους αγαπημένους τους μαθητές που τους έλειψαν το διάστημα που το σχολείο είναι κλειστό.  “Θέλουμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στο σχολείο τους και να το βρουν φρεσκαρισμένο και καθαρό. Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να προσφέρουμε κάτι περισσότερο. Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μας” δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Το “ευχαριστώ” του Δήμου Καρπενησίου

Η εθελοντική τους προσφορά έγινε γνωστή μέσα από την ανάρτηση του Δήμου όπου τους εκφράζεται δημόσια το “ευχαριστώ” και η ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφεραν από καρδιάς στην σχολική κοινότητα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ” Όταν η διάθεση για προσφορά γίνεται πράξη…Ευχαριστούμε τις καθαρίστριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου για την προσφορά τους να “βάψουν” χώρους του 4ου Δημοτικού σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Καλαμπάκα.”