Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψυχρή και κυνική ρωτά τους αστυνομικούς “τι θα γίνει με μένα”

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψυχρή και κυνική ρωτά "τι θα γίνει με μένα"»

Επιμένει στην αθωότητά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα από την Πάτρα, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε με κεταμίνη την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα και ελέγχεται για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6μηνης Ίριδας.

Η 33χρονη πέρασε το δεύτερο βράδυ της στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 12:00, ύστερα από την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

Έως τότε, θα πρέπει να βρεί συνήγορο υπεράσπισης, καθότι ο Απόστολος Λύτρας αρνήθηκε να την αναλάβει και ο ίδιο έκανε και ο Νίκος Ιωάννου, τον οποίο εξουσιοδότησε η οικογένειά της ,αλλά ύστερα από συνάντηση τριών ωρών με την κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.

Ψυχρή και κυνική

Την περισσότερη ώρα είναι ξαπλωμένη και απομονωμένη. Οι αστυνομικοί την περιγράφουν στο newsit.gr ως γενικά συνεργάσιμη, που δεν ζητά τίποτα αλλά είναι «ψυχρή και κυνική».

Όπως λένε, εξάλλου, μια από τις πρώτες κουβέντες που τους είπε όταν έφτασε στην Ασφάλεια ήταν «και τώρα τι θα γίνει με εμένα». Μιλάει στο τηλέφωνο μόνο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι οποίες την επισκέφτηκαν χθες στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και της πήγαν μωρομάντηλα και τηλεκάρτες.

Λένε επίσης ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει», παρόλο που οι αρχές θεωρούν την ενοχή της δεδομένη και, όπως αναφέρουν, έχουν «δεμένη» υπόθεση εναντίον της. Η 33χρονη επιμένει ότι δεν ευθύνεται για το θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν ήταν εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί.

Το μυστήριο με την κεταμίνη

Μυστήριο παραμένει ακόμη το πως χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, με τις εκτιμήσεις να είναι πως αυτό έγινε με ένεση, όπως κατέθεσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. Άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι από που πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη.

Αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι το αγόρασε online γι’ αυτό και το κινητό και ο υπολογιστής της εξετάζονται ενδελεχώς στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χορηγηθεί σε ενήλικα και να του προκαλέσει πρόβλημα. Σαν να ήθελε δηλαδή αυτός που της χορήγησε την κεταμίνη, να είναι σίγουρος ότι το παιδί θα πεθάνει.

«Θα τελειώσουν όλα και θα πάμε για ποτάρες»

Όπως φαίνεται εκτός από την 33χρονη κατηγορουμένη και άλλα άτομα από το στενό περιβάλλον της, έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τα όσα συμβαίνουν. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία για την αδερφή της, τη Δήμητρα, η οποία φέρεται να λέει πως δεν έβλεπε την ώρα να κλείσει η υπόθεση για να πάει για ποτάρες.

Κάτι που αποκάλυψε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που έχει μελετήσει την υπόθεση: «Όλα ξεκίνησαν από τους γιατρούς της Πάτρας. Εκείνοι χτύπησαν πρώτοι καμπανάκι».

Όπως λέει υπήρχαν δημοσιεύματα στην αρχή των περιστατικών στον Τύπο της Πάτρας, που στέκονταν δίπλα στην οικογένεια.

«Έλεγαν τι είναι αυτά που ακούγονται, σταματήστε να βλέπετε αστυνομικές ταινίες».

Η ίδια, μιλώντας με δημοσιογράφους στην Πάτρα, είπε ότι της μετέφεραν ότι λίγο πριν τη σύλληψη της 33χρονης κατηγορουμένης πλέον, υπήρχε επικοινωνία των δημοσιογράφων με την αδερφή της η οποία είπε χαρακτηριστικά:

«Αμάν να τελειώσουν όλα αυτά να πάμε για ποτάρες. Δεν έχουν καμία συνείδηση για το τι συμβαίνει. Μιλάνε σαν να λένε ποίημα».

Παγώνη: Ποτέ δε δίνουμε κεταμίνη

Μιλώντας για την ουσία που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα και οδήγησε ουσιαστικά στη λύση του θρίλερ, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ είπε ότι η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται και ειδικά σε τέτοιες ποσότητες.

Η ουσία αυτή υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν χρησιμοποιείται, επισήμανε και η Βίκυ Παναγοπούλου, αναισθησιολόγος.

«Τα τελευταία 20 χρόνια δεν την χρησιμοποιούμε. Υπάρχει στα νοσοκομεία αλλά δεν την χρησιμοποιούμε όπως παλιότερα. Όλα τα φάρμακα που έχουν να κάνουν με την αναισθησία, βρίσκονται σε ντουλάπια κλειδωμένα».

Όπως είπε, η ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν μεγάλη και δεν πρόλαβε να μεταβολιστεί.

«Αυτές οι ουσίες έχουν μια γρήγορη κάθαρση, μεταβολίζονται γρήγορα».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν την αναλαμβάνει ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου

Γρηγόρης Λέων: Αποκλείονται τα παθολογικά αίτια θανάτου και για τα άλλα δύο παιδιά

Νικολούλη: Η Ρούλα μου είπε «θέλω να μου το βρεις…» – To ντοκουμέντο “φωτιά” για την υπόθεση