Σάκης Ρουβάς: Τι απάντησε στην κόρη του, Αναστασία, όταν εκείνη του ζήτησε κινητό;

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας μπαμπάς που, όπως έχει δείξει μέχρι τώρα, ασχολείται πολύ με τα παιδιά του και συζητά τα πάντα μαζί τους.

Η μεγάλη του κόρη, Αναστασία, εισέρχεται σιγά σιγά στον κόσμο της εφηβείας, γίνεται 10 σε λίγο καιρό, και – όπως, ίσως, ήδη ξέρετε – αυτό συνεπάγεται αλλαγές στη συμπεριφορά της, αλλά και νέες απαιτήσεις από μέρους της.

Τι απαντά, λοιπόν, ο Σάκης στην κόρη του όταν εκείνη του ζητά κινητό;

«Η Αναστασία δεν έχει ακόμη δικό της κινητό, είναι στο όριο γιατί σε ένα μήνα θα γίνει 10 χρόνων και έχει αρχίσει να το ζητά, καθώς σιγά σιγά οι περισσότεροι συμμαθητές της έχουν. Της έχω πάρει όμως έναν υπολογιστή για τις εργασίες του σχολείου και έχουμε εγκαταστήσει Viber για να μπορεί να μιλά με τις φίλες της. Δεν μου έχει ζητήσει να δημιουργήσει προφίλ στα social media και δείχνει μεγάλη κατανόηση σε αυτό το θέμα – είναι κάτι που έχουμε συζητήσει βέβαια. Κάποια στιγμή θα συμβεί, αλλά θεωρώ πως είναι ακόμη νωρίς», δήλωσε ο δημοφιλής καλλιτέχνης σε συνέντευξή του σε γνωστό περιοδικό.

Πώς θα αντιδρούσε αν εκείνη επέμενε για έναν λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα;

«Δεν θα με προβλημάτιζε γιατί είναι κάτι που συμβαίνει σε άλλα παιδιά. Όμως θέλω να αποκτήσει συνείδηση του τι είναι ένας λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μάθει πώς θα τον χειρίζεται με ασφάλεια, ως ένα ακόμα ωραίο εργαλείο επικοινωνίας με τις φίλες της που δεν ελλοχεύει κινδύνους για εκείνη. Ακόμη είμαστε στο κομμάτι αυτής της επίγνωσης».