Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας τα παιδιά παίζουν και αθλούνται σε χώρους γεμάτους χρώμα

Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους του Νέου Κόσμου καθώς εδώ και λίγο καιρό η γειτονιά τους αναβαθμίστηκε χάρη στον εξωραισμό των 2 εμβληματικών Αθλητικών Κέντρων αλλά και των παιδικών χαρών.

Τα γήπεδα της πόλης “πλημμύρισαν” χρώμα

Μέσω του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου” που εκπονεί ο Δήμος Αθηναίων, το Ίδρυμα Ωνάση ανέλαβε την πρωτοβουλία να “υιοθετήσει” τη γειτονιά του Νέου Κόσμου και να παραδώσει σε μικρούς και μεγάλους ανακαινισμένους χώρους για να αθλούνται και να παίζουν.

Το 9ο Αθλητικό Κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου & Κασομούλη και το 60ο Αθλητικό Κέντρο στην οδό Χέλντραϊχ στο Πάρκο Δουργουτίου όπως και οι παιδικές χαρές της περιοχής ξανάνιωσαν. Τα γήπεδα αποκαταστάθηκαν και ο αθλητισμός συνάντησε την τέχνη με σύγχρονες εικαστικές παρεμβάσεις.

Ο SAME 84, γνωστός για τις τοιχογραφίες του σε μεγάλη κλίμακα και τα δημόσια έργα τέχνης στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικόδημιούργησε στο γήπεδο μπάσκετ στο 39ο αθλητικό κέντρο ένα γιγαντιαίο αφηρημένο γκράφιτι. Με έμφαση στα έντονα χρώματα, με ιδέες και υφές καθημερινές, δημιουργεί μια  «ανάσα» αισιοδοξίας και χαράς.

Ένας ιδιότυπος καμβάς για τον εικαστικό Ath1281, γίνεται το γήπεδο στο 60ο αθλητικό κέντρο. Εκεί ο καλλιτέχνης με τις χαρακτηριστικές φιγούρες του, φιλοτεχνεί έναν φαντασιακό κόσμο όπου άνθρωπος, πανίδα και χλωρίδα δημιουργούν από κοινού μία αθλητική ομάδα, την ‘teamearth’ με στόχο τη νίκη.

Σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας τα παιδιά παίζουν και αθλούνται σε χώρους γεμάτους χρώμα

Ώρα για παιχνίδι στις πιο απίθανες παιδικές χαρές που είδατε ποτέ

Οι δύο παιδικές χαρές ανακαινίστηκαν ολικά. Με σύγχρονο εξοπλισμό, δάπεδο ασφαλείας και νέα όργανα παιχνιδιού. Πολυσύνθετα δεντρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκους ισορροπίας, τραμπάλες αλλά και τραμπολίνο όλα με φυσικά πιστοποιημένα υλικά. Με ειδική μέριμνα και αντίστοιχο κατάλληλο εξοπλισμό και για ΑμεΑ.

«Είναι ακόμη μία παρέμβαση για να αναβαθμίσουμε τους δημόσιους χώρους της Αθήνας και κυρίως αυτούς για τους νέους, τα παιδιά, την οικογένεια, και να τους συνδέσουμε με τον πολιτισμό. Μία αδιάκοπη προσπάθεια να επιστρέψουμε στους Αθηναίους το χώρο και το χρώμα που είχε λείψει για χρόνια από τις γειτονιές. Και είναι ακόμη μία απόδειξη ότι η συνεργασία και η συμμετοχή για την ανάπτυξη της πόλης, δίνει πάντα σημαντικό αποτέλεσμα. Όπως έγινε και στην συγκεκριμένη παρέμβαση με την στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης:

4 παιδικές χαρές που αξίζει να επισκεφτείς με τα παιδιά σου το συντομότερο δυνατό

4 υπέροχα σημεία στην ανατολική Αττική για να απολαύσετε μια οικογενειακή βόλτα το σαββατοκύριακο

Βόλτα στ’ αστέρια: Τον Ιούλιο απολαμβάνουμε βραδινές ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο Θησείου