Σέρρες: Σε μια ακόμη έγκυο χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

Σέρρες: Σε μια ακόμη έγκυο χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα

Σε μια εγκυμονούσα  που νοσεί από κορωνοϊό χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα σύμφωνα με την ενημέρωση του Διοικητή του νοσοκομείου.Η εγκυμονούσα βρίσκεται στο σπίτι της και η υγεία της εξελίσσεται ομαλά.

Να θυμίσουμε ότι στο Νοσοκομείο Σερρών χορηγήθηκαν με επιτυχία μονοκλωνικά αντισώματα πριν λίγο καιρό σε μια έγκυο γυναίκα, η οποία γέννησε δίχως προβλήματα και χαίρει άκρας υγείας τόσο η ίδια όσο και το μωρό.

Τι είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τα μονοκλωνικά αντισώματα ενδείκνυνται για μη νοσηλευόμενους ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω με διάγνωση COVID-19 ήπιας προς μέτριας βαρύτητας και αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο και επιπλοκές.

Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα είναι ένα αντίσωμα (πρωτεΐνη) που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει και να προσκολλάται σε μια συγκεκριμένη δομή (αντιγόνο) του ιού SARS-CoV-2. Πολλά διαφορετικά μονοκλωνικά αντισώματα διερευνώνται για την αντιμετώπιση της COVID-19. Κάθε μονοκλωνικό αντίσωμα προσκολλάται στην ακίδα πρωτεΐνη του SARS-CoV-2 σε διαφορετική θέση. Η σύνδεση δεν επιτρέπει στον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα. Η θεραπεία με εξουδετερωτικά μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να παρέχει άμεση, παθητική ανοσία και μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη της νόσου COVID19 και τις επιπλοκές της.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για 16χρονο που νοσηλεύεται στο Ογκολογικό Παίδων Ελπίδα

Mόλις ανακοινώθηκε – Αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας οι σχολικές εκδρομές

Παιδοπνευμονολόγος: “Το 1/5 των κρουσμάτων είναι παιδιά ανεμβολίαστα – Μην παίζουμε την κολοκυθιά με τα σχολεία”