Σοφία Ζαχαράκη: 52.162 μαθήτες Δημοτικού από 1.802 σχολεία συμμετέχουν φέτος στα μαθήματα κολύμβησης

H υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε σε έναν σύντομο απολογισμό για το μάθημα κολύμβησης που συνεχίζεται και τη φετινή σχολική χρονιά.

Η δήλωση της υφυπουργού

52.162 μαθήτριες και μαθητές 3.161 τμημάτων από 1.802 σχολεία της Γ´ τάξης αλλά και τμημάτων της Δ´ τάξης διδάσκονται κολύμβηση αυτό το σχολικό έτος. Ευελπιστούμε σε αύξηση του αριθμού και επέκταση σε άλλες τάξεις με προγραμματισμό από τώρα.

Δουλεύουμε ήδη με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας προς αυτή την κατεύθυνση και ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συνέχιση της συμβολής των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας για τη μεταφορά των παιδιών.

Θέλουμε τα παιδιά να αποκτήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να εξοικειωθούν με το υδάτινο στοιχείο, να αποκτήσουν βιωματικά τους βασικούς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής αλλά και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητα και τη συνεργασία μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα. Συνεχίζουμε δυνατά.

Στόχος του μαθήματος

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.