Σοκ: 18χρονος έφαγε μπέργκερ και πέθανε από αλλεργικό σοκ

Ο Owen Carey πέθανε αφού έφαγε ένα μπιφτέκι κοτόπουλου που περιείχε βούτυρο γάλακτος στο εστιατόριο Byron του νοτιοανατολικού Λονδίνου όπου γιόρταζε τα γενέθλιά του με την οικογένειά του. Ήταν αλλεργικός στο γαλακτοκομικά.

Πώς ο 18χρονος έχασε τη ζωή του, τρώγοντας μπέργκερ

Ο 18χρονος άρχισε να αισθάνεται συμπτώματα αφού εγκατέλειψε το εστιατόριο στις 22 Απριλίου 2017, αλλά έφτασε μέχρι το Eye of London, κοντά στο Waterloo στο κεντρικό Λονδίνο, πριν καταρρεύσει. Πέθανε στο νοσοκομείο 45 λεπτά αργότερα. Ο Carey είχε παραγγείλει ένα μπέργκερ με ψητό κοτόπουλο χωρίς σάλτσα από το κατάστημα.

Το μενού δεν ανέφερε ότι το κοτόπουλο ήταν μαριναρισμένο σε βούτυρο γάλακτος, αναφέρουν τα έγγραφα για την υπόθεση κατά την ακρόαση στο δικαστήριο. Όπως μεταδίδει ο Guardian, η νεκροψία έδειξε ότι ο έφηβος είχε υποστεί μια αναφυλακτική αντίδραση, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που εκδηλώνεται γρήγορα. Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του Carey, υποστήριξαν ότι η παράλειψη μπορεί να κάνει έναν πελάτη να πιστεύει ότι θα φάει ένα απλό στήθος κοτόπουλου.

Αναφέρουν επίσης ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες, οι οποίες ήταν γραμμένες στο πίσω μέρος του μενού, ήταν δύσκολο να διαβαστούν, επισημαίνοντας ότι ήταν σε μαύρη εκτύπωση με μπλε φόντο.

Το εστιατόριο υπερασπίζεται την πολιτική του

Ωστόσο, ο διευθυντής του εστιατορίου. ο οποίος είναι υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το προσωπικό και την ασφάλεια των τροφίμων, δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες στο μενού πληρούσαν τα πρότυπα της βιομηχανίας εκείνη την περίοδο. «Εάν έχετε αλλεργία, θα πρέπει να ζητάτε πληροφορίες και η ομάδα θα είναι σε θέση να παρέχει αυτές τις πληροφορίες», ανέφερε.

«Νομίζω ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είχαν την ίδια προσέγγιση σύμφωνα με την οποία ο πελάτης ενημερώνει το εστιατόριο για τις αλλεργίες του», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το εστιατόριο έχει δεχθεί πολλές φορές έλεγχο και δεν είχε λεχθεί ποτέ ότι η διατύπωση ήταν δεν ήταν αρκετά σαφής.

Όμως μετά από το περιστατικό και καθώς έρευνα έδειξε ότι ένας στους δέκα ανθρώπους ηλικίας από 16 έως 24 ετών κρύβει τις αλλεργίες τους, το προσωπικό ζητά άμεσα από τους πελάτες του να μάθει εάν έχουν αλλεργίες ή διαιτητικές απαιτήσεις. Όταν οι πελάτες αποκαλύψουν μια αλλεργία, το προσωπικό πιέζει ένα κουμπί που τονίζει τη λέξη «αλλεργιογόνο» στο δελτίο παραγγελίας, μαζί με χώρο για περισσότερες λεπτομέρειες. Το προσωπικό μιλά μετά απευθείας με την ομάδα της κουζίνας για να εξασφαλίσει ότι έχουν ληφθεί οι πληροφορίες για την αλλεργία.

Ο Carey επρόκειτο να επισκεφτεί το Sea Life Aquarium μετά από επίσκεψη στην έκθεση Star Wars στο 02 Arena εκείνη την ημέρα. Συνήθως είχε ένα σκεύασμα για τις αλλεργίες του μαζί του, αλλά εκείνη την ημέρα το ξέχασε. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.