Σοκ στην Πάτρα: 16χρονος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει επειδή έπεσε θύμα bullying

Ακόμα ένα περιστατικό bullying που ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πώς ο σχολικός εκφοβισμός έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στα ελληνικά σχολεία.

Το βράδυ της Κυριακής, ένας 16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στο σπίτι του στην Πάτρα επειδή έπεσε θύμα bullying ενός συμμαθητή του. Ο μαθητής σώθηκε στο παρά ένα πριν πραγματοποιήσει το απονενοημένο διάβημα στο κενό και χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των γονιών ξετυλίχθηκε το κουβάρι των όσων δεινών είχε υποστεί και τα οποία δεν μπορούσε να αντέξει άλλο.

Ο 16χρονος μαθητής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και διαπόμπευσης μέσω Instagram

Οι γονείς του 16χρονου πήγαν στον Εισαγγελέα της Πάτρας καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό τους παιδιού τους από συμμαθητή του και την διαδικτυακή διαπόμπευση του μέσω Instagram υποβάλλοντας και σχετική μήνυση.

«Μαμά, έλα να σου δώσω ένα φιλάκι, μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να με ξαναφιλήσεις»: Η συγκλονιστική μαρτυρία της μάνας του 16χρονου

«Είδα ότι απομονώθηκε, είχε κλειστεί στο δωμάτιο του και δεν ήθελε ούτε να φάει, αυτό διήρκεσε περίπου 3 ημέρες, δεν μας είχε πει τι τον προβληματίζει. Χτες το βράδυ κατά τις 11 η ώρα μου λέει: Μαμά θέλω να φύγω, να βγω λίγο έξω να πάρω λίγο αέρα, δεν αισθάνομαι καλά. Στη συνέχεια μου λέει: Έλα να σου δώσω ένα φιλάκι, μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να με ξαναφιλήσεις»  αποκάλυψε η μητέρα του μαθητή στο Lepanto.gr.

H μαρτυρία του πατέρα

Στην συνέχεια ο πατέρας του 16χρονου περιέγραψε  τη σοκαριστική στιγμή την οποία αντίκρισε τον γιο του να βρίσκεται στην άκρη της ταράτσας.

«Είδα τον μικρό τελείως στην άκρη έτοιμο να πέσει από κάτω, όχι για τον ξυλοδαρμό στο σχολείο αλλά για την σεξιστική φωτογραφία που δημοσίευσε ένας συμμαθητής του στο instagram».

Ενημερώθηκε το σχολείο για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

Νωρίς χθες το πρωί ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου η οποία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει το περιστατικό, ενώ οι γονείς με βοήθεια ψυχολόγου εστιάζουν στο να ξεπεράσει ο γιος τους τα όσα βίωσε, περιμένοντας την παρέμβαση δικαστικών και αστυνομικών αρχών.