Σοκ στο Αίγιο: 13μηνών μωρό διαγνώστηκε με σαλμονέλα εξαιτίας σκουπιδιών

Σοκ έχει προκαλέσει στο Αίγιο η είδηση που θέλει μωρό 13 μηνών να διαγνώστηκε με σαλμονέλα, πιθανότατα μετά από τσίμπημα μολυσμένου εντόμου.

Συγκεκριμένα, εχθές, Τετάρτη 3 Ιουλίου, έγινε επισήμως γνωστό ότι βρέφος 13 μηνών διαγνώστηκε με σαλμονέλα, τύπου που σχετίζεται με ουσίες μεταφερόμενες από έντομα. Εικάζεται ότι το έντομο μετέφερε τον ιό στο παιδί έπειτα από επαφή του με τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει την περιοχή κοντά στο σπίτι του μωρού.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Αίγιο

Το βρέφος διαμένει σε σημείο του Αιγίου στο οποίο υπάρχουν συσσωρευμένα απορρίμματα, σε μεγάλη έκταση.

Το περιστατικό έχει ήδη φθάσει στα χέρια της εισαγγελέως Αιγίου – εγγράφως – με νέα αναφορά που κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, επισυνάπτοντας τα επίσημα χαρτιά καταγραφής του περιστατικού από το Αστυνομικό Τμήμα αλλά και της ιατρικής διαγνωστικής εξέτασης.

Παράλληλα, πολλά είναι τα ακούσματα, πως έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται εξάρσεις παθήσεων, δερματολογικής φύσεως, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι πολίτες πλέον έχουν την αίσθηση ότι αν κάτι δεν αλλάξει μπορεί να υπάρξουν και θύματα..

Την ίδια στιγμή, χαμένοι σε ένα σταυροδρόμι με αβέβαιη λύση της «γάγγραινας» των σκουπιδιών, είναι οι ιθύνοντες του Δήμου Αιγιάλειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πατρών, που δείχνουν να κινούνται σε αχαρτογράφητο πεδίο, προκειμένου να περισώσουν την περιοχή από σοβαρές βλάβες υγείας αλλά και από έναν επερχόμενο οικονομικό θάνατο.