Στ. Πέτσας: Ενθαρρυντικές οι πρώτες ενδείξεις από το άνοιγμα των σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε ότι οι πρώτες ενδείξεις από τα σχολεία είναι ενθαρρυντικές αλλά οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, όπως δείχνουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Εν συνεχεία δήλωσε  «Όπως είπε ο Πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και παρέστη στον αγιασμό, φέτος εκτός από τα γράμματα θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πώς θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες. Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο έτσι όπως ήταν στο παρελθόν».

«Η συντριπτική πλειoνότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι. Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη και στον κόσμο, και στη γειτονιά μας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνοντας ως παράδειγμα τη Γαλλία και το Ισραήλ που αντιμετωπίζουν έξαρησ του ιού- με τη Γαλλία να ξεπαρνάει το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού ημερησίως και το Ισραήλ να προχωράει σε νέο lockdown.