«Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να φοράνε μάσκα οι μαθητές, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές»

Το ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία έχει έρθει στο προσκήνιο των συζητήσεων και όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που ήδη επεξεργάζεται τους τρόπους διεξαγωγής των μαθημάτων στα σχολεία από τον προσεχή Σεμπτέμβριο.

Σε σημερινές της δηλώσεις η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών , Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» έδωσε το δικό της στίγμα το ζήτημα της χρήσης μάσκας στα σχολεία αναφέροντας ότι  «Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να τη φοράνε οι μαθητές, αλλά  ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάς, υγροποιούνται και αυτές θα πρέπει να αλλάζουν. Θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή μεγάλη ποσότητα από μάσκες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε”.

Σύψας: Ακόμα είναι νωρίς η απόφαση για χρήση μάσκας στα σχολεία

Στον αντίποδα βρίσκεται ο ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας που σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι ακόμα είναι νωρίς για απόφαση για τα σχολεία, προσθέτοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα η επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε στο σχολείο φορώντας μάσκα -και τα παιδιά του δημοτικού και οι δάσκαλοι και οι πάντες- αν το επιβάλλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. «Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του Αυγούστου» αποσαφήνισε ο κ. Σύψας.