Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά – Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Εντείνεται η ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία.

Το 24% των κρουσμάτων άτομα 4-18 ετών

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς 22 Νοεμβρίου 2021 – 28 Νοεμβρίου 2021 το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 10.719, αποτελώντας το 24% στο σύνολο των κρουσμάτων.

Σημαντικό προς αναφορά είναι πως δεν καταγράφηκε αύξηση στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 11.131.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή, τόσο από τα σχολεία, όσο και από τους γονείς των παιδιών, για να μην έχουμε έξαρση των κρουσμάτων τις προσεχείς ημέρες και ιδίως τώρα που ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός.

Τσiπρας: Στο πρώτο κρούσμα να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

«Το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στα σχολεία, κατά την τριτολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

H ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα κλειστά σχολεία και τα σχολικά τμήματα Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων εδώ 

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε επίσης:

Φιάσκο με τα “δωρεάν” rapid test σε τάξεις με κρούσματα – Γονείς πληρώνουν 150 ευρώ την εβδομάδα

«Η γιορτή είναι στο χέρι μας»: Το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτιαξε δάσκαλος με τις… «μούντζες» των μαθητών

Πάτρα: Αγωνία για 4χρονο με οξύ δριμύ άσθμα – Διασωληνώθηκε και δίνει μάχη