«Η γιορτή είναι στο χέρι μας»: Το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτιαξε δάσκαλος με τις… «μούντζες» των μαθητών

«Η γιορτή είναι στο χέρι μας»: Το φοβερό χριστουγεννιάτικο δέντρο που έφτιαξε δάσκαλος με τις... «μούντζες» των μαθητών

Ο Μάριος Μάζαρης είναι το παράδειγμα αυτό του δασκάλου -και γενικότερα του ανθρώπου- που αγαπά με πάθος αυτό που κάνει. Και όταν αγαπάς τη δουλειά σου, είσαι και πολύ καλός σε αυτό.

Το Infokids.gr συχνά παρουσιάζει τις διάφορες δραστηριότητες που κάνει με τα παιδιά εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας, κάνοντας το μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό, χωρίς να στερείται της μάθησης.

Αυτή τη φορά και εν όψει των Χριστουγέννων που καταφθάνουν, ο αεικίνητος Μάριος Μάζαρης μαζί με τους μαθητές του έφτιαξαν ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο χρησιμοποιώντας τις παλάμες τους, τις «μούντζες για το ξεμάτιασμα», όπως τις χαρακτήρισε χαριτολογώντας.

Δάσκαλος και μαθητές, λοιπόν, σήκωσαν τα μανίκια, πήραν χαρτόνια και ψαλίδια και επιδόθηκαν στις χειροτεχνίες. 

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του, την οποία συνόδευσε με εικόνες, ανέφερε:

«Ναι, γεια σας, εγώ είμαι πάλι, κλασικά, αυτός που πιστεύει ότι η γιορτή είναι στο χέρι μας κι αυτός που βάζει το χέρι του όπου βλέπει έμπνευση. Ξεκινήσαμε τον στολισμό της τάξης από την εξώπορτα, γιατί, όπως λέω και στα παιδιά, η ομορφιά ξεκινάει με το καλημέρα!

Μια πολύ εύκολη κατασκευή : έδωσα πολύχρωμα χαρτιά στα παιδιά να σχηματίσουν τις παλάμες τους και ύστερα να τις κόψουν (κάθε παιδί ετοίμασε περίπου 6 παλάμες , συνολικά μάζεψα γύρω στις 120, πράγμα που σημαίνει 120 μούντζες πιάνει και για ξεμάτιασμα που πάντα χρειάζεται) .

Εγώ παράλληλα έντυσα την πόρτα με μαύρα χαρτόνια , λίγο άσπρο χαρτί του μέτρου για χιόνι κάτω, λίγο καφέ για κορμό, λίγο χρυσό και λίγο ασημένιο για αστέρια, λίγο μαρκαδόρο λευκό για λέξεις και χιόνια, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι σας μετά άρχισε να κολλάει τις παλάμες. Πραγματικά εύκολο και αποτέλεσμα υπέροχο – όχι να το παινευτώ, από το Pinterest το ξεπατίκωσα, αλλά οι φράσεις είναι πάντα δικές μου.

Η γιορτή είναι υπόθεση των παιδιών»

Διαβάστε επίσης:

Τα σχόλια αυτού του δασκάλου στα τετράδια των μαθητών είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Έλληνας δάσκαλος διδάσκει στους μαθητές την αποδοχή της διαφορετικότητας με έναν έξυπνο τρόπο!

Γιατί τα παιδιά λατρεύουν τη γνώση αλλά μισούν το σχολείο; Η άποψη που αξίζει να ακουστεί