Έλληνας δάσκαλος διδάσκει στους μαθητές την αποδοχή της διαφορετικότητας με έναν έξυπνο τρόπο!

Έλληνας δάσκαλος βρήκε τον τέλειο τρόπο για να διδάξει στους μαθητές την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ο Μάριος Μάζαρης, είναι ένας δημιουργικός δάσκαλος που απολαμβάνει όσο τίποτα άλλο την επαφή με τους μαθητές τους και κάθε τόσο μονοπωλεί την επικαιρότητα με τους τρόπους και τις πρωτοβουλίες που σκαρφίζεται για να  εμφυσήσει στους μαθητές του μαθήματα ζωής και να τους μεταφέρει τη γνώση με βιωματική προσέγγιση.

Το μάθημα της αποδοχής της διαφορετικότητας

Δεδομένου ότι η διαφορετικότητα και η αποδοχή της είναι ένα ζητούμενο στο σύγχρονο σχολείο, ο δάσκαλος μοιράστηκε μαζί μας τη δράση που έκανε με τους μαθητές τους. Μας έδειξε λοιπόν πώς τους εξήγησε γιατί πρέπει να αποδέχονται κάθε τι διαφορετικό και να μην περιθωριοποιούν όποιο παιδί δρα, κινείται και συμπεριφέρεται εναλλακτικά από όσα έχουν συνηθίσει.

Αφήνουμε πίσω τα στερεότυπα

Θέλησε να εξηγήσει στους μαθητές γιατί πρέπει να αφήσουν στην άκρη όποια αίσθηση ανωτερότητας τους διακατέχει, να μην αναπαράγουν λανθασμένα πρότυπα και προκαταλήψεις και να μην αφήσουν το φόβο για το διαφορετικό να τους “φρενάρει” την επαφή και την επικοινωνία με το συμμαθητή.

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι

Κλείνοντας το μάτι στην ακαμψία των μεθόδων μάθησης και θέλοντας να αναδείξει ότι σε καμία περίπτωση η ετερότητα δεν πρέπει να λογίζεται ως ανισότητα, βρήκε πώς θα εξηγήσει στους μαθητές τη σπουδαιότητα της διαφορετικότητας. Τι έκανε;

Ο δάσκαλος εξηγεί το μάθημα της διαφορετικότητας

Φορέσαμε κάλτσες διαφορετικές, σε κάθε μας πόδι άλλη. κάποιοι φορέσαμε και παπούτσια διαφορετικά.

Γιατί μιλάμε πολύ τον τελευταίο καιρό για όσους διαφέρουν εκ γενετής ή από επιλογή τους στη γλώσσα, στην προφορά, στο ύψος, στο βάρος, στη διάπλαση, στο στυλ. συνήθως οι άλλοι τους κοιτούν με περιέργεια, με ύφος ή ξινίλα ή κακία, τους σχολιάζουν, τους δείχνουν ή τους κοροϊδεύουν.

Τις περισσότερες φορές είναι από έκπληξη, γιατί κάποιος τολμάει κάτι που δεν είναι σύνηθες ή μόδα ή διαφέρει και μόνο από αυτούς. αλλά το περίεργο δεν είναι ποτέ λάθος, απλώς δεν το έχουμε συνηθίσει. συνηθίστε μας λοιπόν“, εξηγεί ο δάσκαλος μιλώντας για το πώς εμπνεύστηκε τη δράση και το δυνατό μήνυμα που θέλει να στείλει με τους μαθητές του. 

Δεν είναι εξαιρετική η σκέψη του;

Τα σχολεία μας έχουν ανάγκη από δασκάλους σαν τον Μάριο Μάζαρη που έχουν συνειδητοποιήσει το ύψιστο ρόλο που επιτελούν, καθώς αφήνουν μόνιμα τα αποτυπώματά τους στο μυαλό, τους χαρακτήρες, τα ιδανικά, τις αξίες, τις φιλοδοξίες τους και γενικά σε ολόκληρη τη ζωή των μαθητών τους.

Το post του δασκάλου

Διαβάστε επίσης:

Μοσχάτο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 45χρονο καθηγητή που παρενόχλησε μαθήτρια – Δηλώσεις Ζ. Μακρή

Έκρηξη κρουσμάτων στα σχολεία – Η εικόνα από τις τάξεις ανά την Ελλάδα

Παιδίατρος: “Καταιγίδα ιώσεων ταλαιπωρεί τα παιδιά. Γονείς, μην ξεχνάτε να τους δίνετε μήλο”