Παιδίατρος: “Καταιγίδα ιώσεων ταλαιπωρεί τα παιδιά. Γονείς, μην ξεχνάτε να τους δίνετε μήλο”

Παιδίατρος: "Καταιγίδα ιώσεων ταλαιπωρεί τα παιδιά. Γονείς, μην ξεχνάτε να τους δίνετε μήλο"

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των ιώσεων με αποτέλεσμα οι αίθουσες στους παιδικούς σταθμούς και οι σχολικές τάξεις να είναι αποδεκατισμένες από τα παιδιά που αρρωσταίνουν. 

Οι γονείς αγωνιούν για την υγεία των παιδιών με δεδομένη και την ύπαρξη του κορωνοΐού που αποτελεί και την βασική ανησυχία με το πρώτο σύμπτωμα πυρετού ή βήχα.

Ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης με ανάρτησή του συμβουλεύει τους γονείς τι πρέπει να κάνουν για να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό των παιδιών και να μην είναι τόσα ευάλωτα στην “καταιγίδα ιώσεων” που επικρατεί. Όπως τονίζει το νούμερο ένα στοιχείο που δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό διατροφολόγιο των παιδιών είναι το μήλο.

“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα” έλεγαν οι παππούδες μας και αυτήν τους την άποψη αιτιολογεί απόλυτα ο παιδίατρος. Ας δούμε λοιπόν γιατί πρέπει να σερβίρουμε καθημερινά στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα μήλο.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι μικροί μας φίλοι αρρωσταίνουν και ξαναρρωσταίνουν και κανένα φάρμακο δεν μοιάζει ικανό να τους κάνει να αρρωσταίνουν λιγότερο!

Μία απρόσμενη για την εποχή καταιγίδα ιώσεων ταλαιπωρεί τα μικρά παιδάκια με παρατεινόμενους πυρετούς, επίμονους βήχες και ατελείωτη μύξα.

Ως ιατροί καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην χορηγήσουμε φάρμακα, να αφήσουμε το ανοσοποιητικό των παιδιών να ανταπεξέλθει, να βοηθήσουμε να ξεπεραστούν οι ιώσεις με φυσικά μέσα. Όσο αυτό γίνεται.

Όταν φτάνει όμως εκείνη η ώρα που με αγωνία με ρωτάτε “τι σιροπάκι να δώσω για να μην αρρωσταίνει” η απάντηση δε μου βγαίνει…

Γιατί ένα τέτοιο σιρόπι δεν υφίσταται. Έτσι λοιπόν σε όποιον μου ζητάει μία λύση για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μία και μόνο φοβερή απάντηση θα δίνω.

ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΜΗΛΟ!
Δώσε του μήλο …για να με κάνεις πέρα! 😀

To post του παιδιάτρου

Διαβάστε επίσης:

“Μην ξεχνάς να είσαι καλό αγόρι. Οι βαθμοί δεν έχουν σημασία”: Η ευχή αυτής της μαμάς είναι ό,τι πιο θετικό διαβάσαμε

Διευθυντής Δημοτικού κρούει το καμπανάκι για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και τη διασπορά κρουσμάτων

Έκκληση: Η μικρή Ζηναίς που έχει διαγνωσθεί με 100% αναπηρία ζητάει έναν ορθοστάτη

Μοσχάτο: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 45χρονο καθηγητή που παρενόχλησε μαθήτρια – Δηλώσεις Ζ. Μακρή