Αρχική InfoMommy Υγεία Στην αντεπίθεση οι φαρμακοποιοί - Στοπ στην πίστωση για αναλώσιμα για διαβήτη

Στην αντεπίθεση οι φαρμακοποιοί - Στοπ στην πίστωση για αναλώσιμα για διαβήτη

Εφτά μήνες μετά την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση προς τους ασφαλισμένους αναλώσιμων υλικών, ειδικών διατροφικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσα από τα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά, έχοντας την κάλυψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, προχωρούν σε άρση της πίστωσης από σήμερα 1η Αυγούστου και δεν θα χορηγούν πλέον αυτά τα υλικά.

Όπως καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, πολλά φαρμακεία του Λεκανοπεδίου έως χθες το μεσημέρι δεν είχαν πληρωθεί, με αποτέλεσμα τελικά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά να προχωρήσουν στην προαναγγελθείσα κινητοποίησή τους. Πάντως, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι εφόσον ο ΕΟΠΥΥ προχωρήσει τις επόμενες ημέρες την εξόφληση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, προτίθενται να σταματήσουν την κινητοποίηση.

Μέχρι τότε, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για την αγορά αναλώσιμων υλικών από τα φαρμακεία, χωρίς μάλιστα να μπορούν να διεκδικήσουν να πληρωθούν για τη δαπάνη αυτή από τον ΕΟΠΥΥ.

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Ο Οργανισμός πάντως μέσω του προέδρου του Σωτήρη Μπερσίμη, ξεκαθαρίζει πως θα διασφαλίσει την πρόσβαση των πολιτών στα υλικά αυτά, ακόμα και με τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού, έως και χθες είχε πληρωθεί για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο το 70% και το 45% αντίστοιχα των φαρμακείων του Πειραιά, ενώ είχαν ενταλματοποιηθεί πληρωμές Ιανουαρίου στο 60% και Φεβρουαρίου στο 30% των φαρμακείων της Αθήνας. Σε πιο «προχωρημένο στάδιο» βρίσκονται οι πληρωμές για αναλώσιμα που χορήγησαν τον Ιανουάριο στα φαρμακεία εκτός Λεκανοπεδίου (85% Αχαΐα, 96,5% Δωδεκάνησα, 97,5% Ηλεία, 93% Χίο, 89% Ρέθυμνο κ.α.).

Α. Ξανθός: Προσπάθεια για εξομάλυνση των πληρωμών

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε πως γίνεται μια προσπάθεια εξομάλυνσης των πληρωμών και ότι έως τέλος Αυγούστου οι φαρμακοποιοί θα έχουν πληρωθεί για υλικά που χορήγησαν έως και τον Μάρτιο.

Συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ

Για τις 2.30 μ.μ. της Τετάρτης 2 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην ημερήσια διάταξη της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο το Δ.Σ. του ΠΦΣ να προχωρήσει σε πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη για τους διαβητικούς ασθενείς - ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter