Η 21χρονη Ασπασία από το Άργος βγαίνει από το Κέντρο Αποκατάστασης της Λάρισας

Η 21χρονη Ασπασία Μπόγρη πριν τέσσερα χρόνια είχε πέσει αιμόφυρτη στην κεντρική πλατεία του Άργους, όταν ο πατέρας της την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι της. Το άτυχο κορίτσι νοσηλευόταν στο κέντρο για τριάμισι χρόνια και είχε πάντα στο πλευρό της την αγαπημένη της μητέρα. Σίγουρα, το κορίτσι έχει δρόμο να διανύσει ακόμη, αλλά έκανε ένα σημαντικό βήμα, καθώς πήρε εξιτήριο από το Κέντρο Αποκατάστασης Animus της Λάρισας.

Η μητέρα της Ασπασίας, η Σπυριδούλα Φατούρου συγκίνησε τον κόσμο, με μία ανάρτησή της στο Facebook, όπου παρακάλεσε τον κόσμο να μην εγκαταλείψει την μονάκριβή της κόρη: “Ναι, γυρίζει στην ζωή… Ίσως όχι αυτή που θέλει ή αυτή που είχε ονειρευτεί, αλλά όπως και να έχει γυρίζει πίσω! Πέρασαν 4 χρόνια μεγάλου αγώνα, πόνος, θλίψη, κλάμα. Τίποτα δεν τελειώνει, συνεχίζει αντρίκια την αποκατάσταση. Συνεχίζει εντατικά, γιατί είναι νέα, γιατί είναι άδικο, γιατί πρέπει και θέλει να ζήσει… Επιστροφή, λοιπόν, από τον θάνατο στην ζωή, από το σκοτάδι στο φως, από τα νοσοκομεία στο… Ασπόσπιτο! Μη μας αφήνετε μόνες…”

Μάλιστα, η Σπυριδούλα Φατούρου μίλησε στην εφημερίδα Espresso, για την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και ανέφερε πως έφτασε η ώρα ο γενναίος της άγγελος να συνεχίσει να δίνει μάχη, ζώντας πια σε ένα κανονικό σπίτι και μετακομίζοντας στην Αθήνα, όπου θα βρίσκεται σε συχνή επαφή με τα αγαπημένα της πρόσωπα. “Η Ασπασία δεν αντέχει άλλο εδώ, έχει κουραστεί, πρέπει να αλλάξει παραστάσεις. Οι φίλοι της θα μπορούν να την επισκέπτονται ευκολότερα και αυτό θα την βοηθήσει ψυχολογικά” αναφέρει στην εφημερίδα και συνεχίζει: “Δεν είμαι επαίτης και ούτε θέλω χρήματα στο χέρι. Αν, όμως, βρεθεί κάποιος που μπορεί να αναλάβει ορισμένα από τα έξοδά μας, θα το εκτιμούσα”.