Στην παιδική δανειστική βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος πήγατε; Κάντε το άμεσα

H Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι ένα σπουδαίος χώρος που αξίζει να επισκεφθούμε παρέα με τα παιδιά μας. Στους χωρους της βρίσκονται περισσότερα από 1 εκατομμύριο βιβλία, περιοδικά και ένα πλήθος σπάνιων χειρόγραφων κωδίκων από τον 9ο ως τον 19ο αιώνα, που αποτελούν την παρακαταθήκη της ελληνικής γραμματείας.

Ανακαλύψτε τη δανειστική βιβλιοθήκη για παιδιά και εφήβους

Για πρώτη φορά, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δημιουργεί ένα Δανειστικό Τμήμα το οποίο προσφέρει μια ειδική συλλογή για βρέφη και επιλεγμένο υλικό για παιδιά. Ο χώρος και οι υπηρεσίες της Παιδικής Βιβλιοθήκης είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών. Τι πρέπει να ξέρετε για τους κανόνες λειτουργίας της παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης:

→ Η χρήση των χώρων της Παιδικής Βιβλιοθήκης επιτρέπεται αποκλειστικά σε Εγγεγραμμένους Αναγνώστες.

→ Τα παιδιά και οι συνοδοί τους πρέπει να τηρούν την ησυχία, να μην φωνάζουν και να μην ενοχλούν τους άλλους Αναγνώστες. Ο χώρος δεν ενδείκνυται για τρέξιμο και παιχνίδι, πέρα από τις προσφερόμενες δραστηριότητες.

→ Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού στους χώρους της Παιδικής Βιβλιοθήκης. Φαγητό και ποτό επιτρέπεται στο φουαγέ και μόνο για παιδιά μέχρι 6 ετών. Για τα βρέφη διατίθεται ειδικό δωμάτιο θηλασμού και χώρος αλλαγής για πάνες.

→ Απαγορεύεται η είσοδος με παπούτσια στο χώρο του πράσινου δαπέδου. Τα παπούτσια των παιδιών τοποθετούνται σε ειδικό χώρο φύλαξης στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Στον χώρο αυτό διατίθενται και κρεμάστρες για ρουχισμό.

→ Τα παιδιά μπορούν να δανείζονται υλικό την Ταυτότητα Αναγνώστη του γονέα/κηδεμόνα.

Πώς γίνεται η εγγραφή των αναγνωστών για την απόκτηση της κάρτας δανεισμού

Η εγγραφή των αναγνωστών για την απόκτηση της κάρτας δανεισμού γίνεται δωρεάν είτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος είτε ηλεκτρονικά πατώντας εδώ

Τι ισχύει για τον δανεισμό των βιβλίων

Η διάρκεια δανεισμού των βιβλίων είναι 14 ημέρες. Η περίοδος δανεισμού μπορεί να ανανεωθεί μια φορά ακόμη για 7 επιπλέον ημέρες, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει γίνει κράτηση του δανεισμένου βιβλίου από άλλον Αναγνώστη/και ότι η ανανέωση ζητήθηκε πριν παρέλθει η ημερομηνία επιστροφής.

Ασυνόδευτα Παιδιά

→ Δεν επιτρέπεται η παραμονή και η χρήση των χώρων της ΕΒΕ σε παιδιά έως και δεκατριών (13) ετών, τα οποία δεν συνοδεύονται από ενήλικα, γονέα, κηδεμόνα, δάσκαλο κ.λπ.

→ Οι συνοδοί των παιδιών είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια και τη συμπεριφορά των παιδιών, τα οποία οφείλουν να συμμορφώνονται με τον παρόντα κανονισμό.

→ Το προσωπικό της ΕΒΕ δεν φέρει ευθύνη για παιδιά που τυχόν αφήνονται χωρίς επίβλεψη στους χώρους της.

→ Το προσωπικό της ΕΒΕ δύναται να καλέσει την αστυνομία σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί μόνο στους χώρους της ή με οποιονδήποτε τρόπο θεωρήσει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωράριο Λειτουργίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Το Δανειστικό Τμήμα λειτουργεί στο Iσόγειο και τον 2o επίπεδο του κτηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και το ωράριο λειτουργίας του Δανειστικού Τμήματος της ΕΒΕ έχει ως εξής:

Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 20:00

Ανοιχτά Αναγνωστήρια, υπολογιστές για δημόσια χρήση: Δευτέρα έως Κυριακή και επίσημες αργίες, 06:00 έως 24:00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος υπάρχουν στον ιστοχώρο www.nlg.gr