Οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου συμμετείχαν στο πιο σημαντικό μάθημα ζωής (video)

Η γνώση ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) από παιδιά είναι υψίστης σημασίας και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Μέσω αυτών των μαθημάτων μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα συνειδητοποιήσουν την αξία παροχής πρώτων βοηθειών, τον σωστό τρόπο παροχής τους και έτσι θα είναι σε  θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης. Θα είναι ένα μάθημα ζωής που σίγουρα θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι μαθητές μαθαίνουν τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο

Το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, εκπαιδεύει δωρεάν μαθητές άνω των 10 ετών και εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων. Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές, πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τρεις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή!

Την Τρίτη 7 Μαίου, το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές παρέδωσε μαθήματα ΚΑΡΠΑ στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Μάλιστα, το γύρο του διαδικτύου κάνει και ένα video όπου δείχνει πώς τα παιδιά εφάρμοσαν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου. Όπως θα διαπιστώσετε βλέποντας το video οι μαθητές το διασκέδασαν και είδαν εμπράκτως πόσο σημαντικό ήταν αυτό το σεμινάριο.

Δείτε το video των μαθητών

Μάθετε πώς μπορείτε να το διοργανώσετε και εσείς στο σχολείο σας πατώντας εδώ