Στο Λονδίνο μαζί με ένα ακόμη παιδί παραμένει η κόρη του τρίτου κρούσματος – Τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν σήμερα με τσάρτερ

Η πτήση τσάρτερ που ναύλωσε το Κολέγιο Αθηνών επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα το βράδυ. Περίπου 100 μαθητές προσγειώνονται σε λίγες ώρες στο “Ελ. Βενιζέλος”.

Η κόρη της 40χρονης γυναίκας από το Μαρούσι, που αποτέλεσε το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, παραμένει στο Λονδίνο, μαζί με άλλο ένα παιδί που εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Τα δύο παιδιά ελέγχονται από τις βρετανικές υγειονομικές αρχές, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται σε λίγες ημέρες. Τα δύο παιδιά βρίσκονται απομονωμένα σε ξενοδοχείο.

Τα υπόλοιπα παιδιά επιστρέφουν με πτήση τσάρτερ. Στο “Ελ. Βενιζέλος” θα τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για ενημέρωση και οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις.

Τα παιδιά αυτά θα παραμείνουν στα σπίτια τους σε απομόνωση και θα παρακολουθούνται στενά, ώστε αν βγει θετικό το δείγμα του κοριτσιού και αν εκδηλώσουν συμπτώματα να γίνει εργαστηριακός έλεγχος. Ο έλεγχος του δείγματος του γιου της έχει πλέον ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μόλις φτάσουν στο αεροδρομιο “Ελεύθεριος Βενιζελος”

Μόλις φτάσουν στο αεροδρομιο “Ελεύθεριος Βενιζέλος” θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις αυτές.  Οι ειδικοί του ΕΟΔΥ θα λάβουν ένα καλό επιδημιολογικό ιστορικό, που σημαίνει πως θα θελήσουν να μάθουν με ακρίβεια, πού πήγαν όλοι μαζί από την πρώτη κιόλας στιγμή, όπου συγκεντρώθηκαν για την έναρξη της εκδρομής τους μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Θα ζητηθεί επίσης και ποια από τα παιδιά έρχονταν περισσότερο σε επαφή με το νεαρό κορίτσι και τους δυο μαθητές με τα πυρετικά σύνδρομα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να θυμηθούν ποιοι κάθονταν κοντά τους, καθ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, καθώς με ποιους έμειναν στο ίδιο δωμάτιο.

Επίσης θα τους ρωτήσουν για το αν αισθάνθηκαν ή αισθάνονται κάποια από τα συμπτώματα του κορονοϊού. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα και θα πάει σ ένα από τα νοσοκομείο αναφοράς με το ασθενοφόρο του αεροδρομίου, αν όχι θα τα καθησυχάσουν και θα τα ενημερώσουν πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιορίσουν επαφές και μετακινήσεις, για τις επόμενες 14 ημέρες.