Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 12 μαθητές λόγω επαφής με απορρυπαντικό – Εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα

Συναγερμός σήμανε χθες σε δημοτικό σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης όταν δώδεκα μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν έντονα αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμούς στα άνω άκρα, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών και δασκάλας, η αντίδραση προκλήθηκε από επαφή με ουσία, μάλλον απορρυπαντικό, η οποία βρέθηκε στα θρανία των μαθητών. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους γιατρούς της εφημερίας, Κανένα παιδί δεν νοσηλεύεται» ανακοίνωσε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός.

Τι δήλωσε στο Infokids.gr o διοικητής του ΑΧΕΠΑ για το περιστατικό

Κατόπιν επικοινωνίας του Infokids.gr με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ κ. Σπανό, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ουσία (σίγουρα πρόκειται για χημικό συστατικό απορρυπαντικού) που προκάλεσε εξανθήματα και αναπνευστικά προβλήματα στους μαθητές. Ειδοποιήθηκε, ωστόσο, το Κέντρο Δηλητηριάσεων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά η ανίχνευση και περαιτέρω εξακρίβωση εναπόκειται στην αρμοδιότητα του εν λόγω σχολείου και της Πρωτοβάθμιας. Το νοσοκομείο μας ενημέρωσε, ότι παρείχε στα παιδιά της απαραίτητες πρώτες βοήθειες και έκανε ό,τι απορρέει από την αρμοδιότητά του.