Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Summer Camp 2017: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον γλωσσικό και πολιτισμικό πλουραλισμό με ευχάριστες δραστηριότητες στο ΑΠΘ

Summer Camp 2017: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον γλωσσικό και πολιτισμικό πλουραλισμό με ευχάριστες δραστηριότητες στο ΑΠΘ

Η ερευνητική ομάδα «Pluralités» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ διοργανώνει, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (από τις 19 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2017), πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Το πρόγραμμα θα διαρκεί κάθε μέρα (Δευτέρα έως Παρασκευή), από τις 8.00 έως τις 15.30.

Τα παιδιά θα απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες, όπως πολυγλωσσικά και πολυπολιτισμικά εργαστήρια, πολύγλωσση δημιουργική γραφή, μουσική, χορό, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές, μαγειρική και επισκέψεις σε χώρους του ΑΠΘ. Όλες οι δραστηριότητες σχετίζονται με τον γλωσσικό και πολιτισμικό πλουραλισμό.

«Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονων μέσων, συνδυάζουν το παιχνίδι με τις γλώσσες, τους πολιτισμούς και τη διαφορετικότητα, ούτως ώστε οι μικροί μελλοντικοί πολίτες της Ευρώπης να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό περιβάλλον των σύγχρονων κοινωνιών» αναφέρουν οι διοργανωτές.

summer camp στο ΑΠΘ

Οι στόχοι των εργαστηρίων είναι:

-η δημιουργική απασχόληση

-η διευκόλυνση της εκμάθησης ξένων γλωσσών

-η ευαισθητοποίηση στη γλωσσική και πολιτισμική ποικιλομορφία

-ο εμπλουτισμός των γνώσεων για τις γλώσσες και τους πολιτισμούς

-η ενθάρρυνση της επιθυμίας για μάθηση

παιδιά παίζουν στο γρασίδι

Τα εργαστήρια, πραγματοποιούνται στο Παλαιό Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στελεχώνονται από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών και απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού (5-12 ετών), χωρισμένα σε ομάδες των 15 περίπου παιδιών, σύμφωνα με την ηλικία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις εγγραφές και το κόστος στα τηλέφωνα 6976009837 και 6947825542 και στο mail pluralites@gmail.com

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στον ιστότοπο http://www.authplurilang.web.auth.gr/?page_id=34

Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών: 12 Ιουνίου 2017. Για τις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter