Σχολικό Δίκτυο Παροχής Πρώτων Βοηθειών «Σώζω Ζωές» σε έντεκα σχολικές μονάδες

Σχολικό Δίκτυο Παροχής Πρώτων Βοηθειών «Σώζω Ζωές» σε έντεκα σχολικές μονάδες

Σχολικό Δίκτυο Παροχής Πρώτων Βοηθειών σε επείγοντα περιστατικά ξεκινά να υλοποιείται σε έντεκα σχολικές μονάδες του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.

Πρόκειται για την πιλοτική εφαρμογή του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Σώζω Ζωές», που σχεδίασε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την οργάνωση «Kids save lives».

Συγκεκριμένα, η «Kids Save Lives» αναλαμβάνει να επιμορφώσει και να πιστοποιήσει δωρεάν εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να εκπαιδεύσει θεωρητικά και πρακτικά επιλεγμένους μαθητές σε κάθε τμήμα των συγκεκριμένων σχολείων και να τοποθετήσει και να καταγράψει αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις πρώτες βοήθειες, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και την χρήση των Νέων Τεχνολογιών.

Πρωτοβουλία για να γίνουν τα σχολεία ασφαλέστερα

Τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του δικτύου συζητήθηκαν σήμερα σε συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αλέξανδρου Κόπτση με τον Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον ανθρωπιστικό φορέα Kids save lives και τους Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του συγκεκριμένου Δήμου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σώζω Ζωές».

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Kids Save Lives» Αναστάσης Στεφανάκης ανέλυσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης που περιλαμβάνει εκτός από Πρώτες βοήθειες, την Βασική Υποστήριξη της Ζωής, την Πρόληψη και τις Νέες Τεχνολογίες.

Ο κ. Καϊτεζίδης διαβεβαίωσε πως ο δήμος θα σταθεί αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που μπορεί να κάνει τα σχολεία ασφαλέστερα και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας της Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το kids Save Lives, ενώ δεσμεύθηκε για την παροχή εξωτερικών απινιδωτών σε περισσότερα σχολεία του Δήμου.

Από την πλευρά του ο κ. Κόπτσης εξέφρασε την πεποίθηση πως το παράδειγμα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη μπορούν να ακολουθήσουν περισσότεροι δήμοι στο μέλλον καθώς στοχεύει σε μόνιμη και οριζόντια επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης

Μαθητές της Δ’ δημοτικού πιάστηκαν στα χέρια – Μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

«Είμαι καλός γονέας»; Πόσο (μας) βασανίζει ο γονεϊκός μας ρόλος;

Ροή Ειδήσεων