Συγκινεί η 5χρονη που ζητά να μην μπει σε καραντίνα… και ο Άγιος Βασίλης

Δεν ήταν μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έλαβε επιστολή από τη 10χρονη μαθήτρια που αγωνιούσε για τα χαμένα της γενέθλια λόγω του lockdown.

Αντίστοιχο αίτημα έλαβε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, από ένα 5χρονο κοριτσάκι για τα Χριστούγεννα.

Με την παιδική της αθωότητα, η μικρή από τη Βερόνα έγραψε ένα γράμμα στον Ιταλό πρωθυπουργό.

«Πρόεδρε Κόντε, θα μου κάνετε μία χάρη; Εάν κλείσετε τα πάντα, μπορείτε να πείτε στον Άγιο Βασίλη, την Σάντα Λουτσία και την Μπεφάνα να μου φέρνουν ένα μικρό δωράκι; Κάντε σε μένα και σε όλα τα καλά παιδιά αυτή τη χάρη», έγραψε ο η μικρή Κρίστελ, στο γράμμα που δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα L’ Arena.

Το κοριτσάκι  διαγνώστηκε με κορωνοϊό στις 22 Οκτωβρίου και παραμένει σε καραντίνα, ενώ ακόμη διαμαρτύρεται για τα συμπτώματα από την νόσο.

Η μαμά της, η οποία διαβεβαίωσε ότι το γράμμα έφτασε στον Κόντε, είπε ότι τώρα η κόρη της είναι αρνητική πλέον, αλλά δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο.

«Η Κρίστελ φοβάται ένα νέο lockdown. Μου λέει ότι φοβάται πως δεν θα ξαναδει τους φίλους της. Και με τις γιορτές να πλησιάζουν φοβάται ότι θα μπουν σε καραντίνα ακόμη και ο Άγιος Βασίλης και η Μπεφάνα και δεν θα μπορούν να φέρουν δώρα στα παιδιά. Κατάλαβε ότι ο κ. Κόντε παίρνει τις αποφάσεις και απευθύνθηκε κατευθείαν σε εκείνον», ανέφερε η μητέρα.

Πηγή: ANSA