Κλείνουν τα Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα – Αιτία οι πολλές μετακινήσεις των γονέων

Τελικά οι φήμες που είχαν φουντώσει τις τελευταίες μέρες αναφορικά με το κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων σε όλη τη χώρα επιβεβαιώνονται καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση είναι να κλείσουν και τα Δημοτικά.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον ιό στις 18:00 και το κλείσιμο των σχολείων θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου.

Οι 3 προτάσεις των Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισήγηση για «λουκέτο» στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία μόνο για τη Θεσσαλονίκη, μια δεύτερη εισήγηση ήταν το κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, και μια τρίτη εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για το λουκέτο στα Δημοτικά

Η κυβέρνηση φαίνεται να κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συγχρωτισμός των γονέων, και όχι γιατί υπάρχει θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Infokids.gr σε σχολείο της Αρτέμιδας οι δάσκαλοι σήμερα ήδη έδωσαν στους μαθητές να πάρουν σπίτι τα δεύτερα τεύχη στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην συνέχιση της ύλης.

Πώς θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως η διδασκαλία των μαθητών Δημοτικών

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αναφερθεί χθες στο ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και είχε τονίσει ότι πλευράς Υπουργείου όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών είτε μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης είτε μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Ειδικότερα, για την εκπαιδευτική τηλεόραση, έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα, η προβολή των οποίων θα γίνει μέσω της ΕΡΤ όπως συνέβη και πέρσι.

Κλειστά και τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί