Η Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει το απόγευμα το κλείσιμο των Δημοτικών σε όλη τη χώρα

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα παραστεί στην απογευματινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στις 18:00 για να ανακοινώσει την απόφαση για το κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων σε όλη την χώρα.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η υπουργός θα αναφερθεί εκτενώς στο πώς πάρθηκε η απόφαση για το “λουκέτο” στα Δημοτικά, θα δώσει ανακοινώσει το κλείσιμο Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών καθώς και θα εξηγήσει το πώς θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών Δημοτικού.

Στην ενημέρωση εκτός από την Νίκη Κεραμέως, θα δώσουν το παρών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Οι 3 προτάσεις των Λοιμωξιολόγων για τα σχολεία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε εισήγηση για «λουκέτο» στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία μόνο για τη Θεσσαλονίκη, μια δεύτερη εισήγηση ήταν το κλείσιμο των δημοτικών ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα, και κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας, και μια τρίτη εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών σε όλη τη χώρα που τελικά προκρίθηκε.

Πώς πάρθηκε η απόφαση για το λουκέτο στα Δημοτικά

Η κυβέρνηση φαίνεται να κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συγχρωτισμός των γονέων, και όχι γιατί υπάρχει θέμα υπερμετάδοσης στα σχολεία.