Συγκλονίζει ο αγώνας του μικρού Δημήτρη με τη σπαστική τετραπληγία για μία καλύτερη ζωή

Συγκλονίζει ο αγώνας του μικρού Δημήτρη με σπαστική τετραπληγία -

Συγκλονίζει ο αγώνας του μικρού Δημήτρη, ο οποίος το 2018 έμελε να αλλάξει τη ζωή του, όταν νόσησε από γρίπη τύπου Β.

Έπειτα από πολλούς μήνες νοσηλείας, διαγνώσθηκε με σπαστική τετραπληγία, συνέπεια εγκεφαλίτιδας, γεγονός που προκάλεσε βαριά νοητική υστέρηση και ολική κινητική αναπηρία των κάτω άκρων.

Ο αγώνας φάνταζε ατελείωτος καθώς υπήρχε καθημερινή ανάγκη περίθαλψης και οικονομικής υποστήριξης για την κάλυψη των βασικών αναγκών του μικρού παιδιού. Όπως αναφέρει η σελίδα Πράξη Αγάπης, συλλέχθηκε ένα σημαντικό μέρος του ποσού που απαιτούνταν για την έναρξη των θεραπειών και έτσι πολύ σύντομα ο μικρός Δημήτρης ξεκίνησε καθημερινές κατ’οίκον φυσιοθεραπείες.

Το υπολειπόμενο ποσό για την συνέχιση των θεραπειών κατέβαλε ο Οργανισμός  από ιδίους πόρους. Επιπρόσθετα, πρότεινε αλλαγή μόνιμης κατοικίας και πάντα με την σύμφωνη γνώμη των γονέων βρέθηκε ένα σπίτι που πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές έτσι ώστε το παιδί να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και προπληρώθηκαν ενοίκια για διάστημα 12 μηνών.

Το αστείρευτο πείσμα του μικρού μαχητή για ζωή σε συνδυασμό με τις κατάλληλες θεραπευτικές μεθόδους συντέλεσαν σε μία ανέλπιστη πρόοδο για την σωματική και ψυχική υγεία του ίδιου και κατ’ επέκταση των μελών της οικογένειάς του.

Οι θεραπείες του μικρού Δημήτρη συνεχίζονται μέχρι σήμερα, βοηθώντας στην καθημερινή βελτίωση της κλινικής του οικόνας.

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 15χρονη Αναστασία από τη Νέα Σμύρνη

Σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από όχημα της Αστυνομίας – Υπέστη ανακοπή

Ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει δωρεάν σχολικά είδη σε μαθητές ευάλωτων οικογενειών