Συνελήφθησαν ανήλικες που απασχολούσαν τα θύματα και έκλεβαν πορτοφόλια

Γνωστό και παλιό το κόλπο, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον από επιτήδιους στο κέντρο της Αθήνας ιδίως. Εκεί που αμέριμνα κάνεις τη βόλτα σου και δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα είσαι το επόμενο “θύμα”.

Στο παιχνίδι… ανήλικες

Ωστόσο, επειδή το κακό έχει παραγίνει, έγινε εκτεταμένη έρευνα και παρακολούθηση και συνελήφθησαν, στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικες τη στιγμή που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του.

Κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι νεαρές, το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι 6 εντός καταστημάτων, οι 5 στον δρόμο και 1 εντός τρόλεϊ.

Οι συλληφθείσες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τις παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.