Σάββατο 25 Οκτωβρίου
bool(true)

Συνταγή για υγιεινή φθινοπωρινή γκρανόλα

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες συσκευασίες με έτοιμη γκρανόλα του εμπορίου έχουν στην ετικέτα τους πολλή ζάχαρη, συντηρητικά και φυτικά έλαια που δεν ωφελούν τη διατροφή των παιδιών, παρακάτω θα βρεις μια δοκιμασμένη συνταγή για υγιεινή φθινοπωρινή γκρανόλα που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι.

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Γιουβαρλάκια με λαχανικά και πηχτό αυγολέμονο

Η σπιτική γκρανόλα όχι μόνο είναι πιο υγιεινή και οικονομική, αλλά μπορείς να τη φτιάξεις όπως ακριβώς σου αρέσει — με τους δικούς σου ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά.

Υλικά που θα χρειαστείς για τη φθινοπωρινή γκρανόλα

  • 400 γρ. βρώμη
  • 70 γρ. καρύδια
  • 60 γρ. κολοκυθόσπορους
  • 180 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 μήλο (τριμμένο)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τη βρώμη, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους και τα μπαχαρικά.
  3. Πρόσθεσε το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  4. Πρόσθεσε το τριμμένο μήλο και ανακάτεψε ξανά.
  5. Άπλωσε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε μία ομοιόμορφη στρώση.
  6. Ψήσε για 35–40 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στη μέση του χρόνου για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  7. Άφησέ τη να κρυώσει εντελώς πριν τη σπάσεις σε κομμάτια.

Tip

Φύλαξέ τη σε γυάλινο βάζο σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείς να προσθέσεις σταφίδες, cranberries ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας όταν κρυώσει, για extra γεύση.

Δοκίμασέ τη με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα για ένα δυναμωτικό πρωινό.

Διαβάστε επίσης:

Αλλάζουν όλα με τις απουσίες και τους βαθμούς των μαθητών: Πώς ενημερώνονται οι γονείς

Άλιμος: Παιδί 15 ετών έπαθε ανακοπή καρδιάς σε γυμναστήριο

Ροή Ειδήσεων