Τ. Ασάνζ: «Η γενιά που γεννιέται τώρα είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά και φταίνε οι γονείς γι’αυτό»

Μπορεί να είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες των τελευταίων ετών, όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την διορατικότητα του Αυστραλού ακτιβιστή και ιδιοκτήτη των Wikileaks σε διαδικτυακά ζητήματα. Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έδωσε πρόσφατα συνέντευξη, την οποία εξασφάλισε το Russia Today από το Παγκόσμιο Φόρουμ Δεοντολογίας Πληροφοριών, στο πλαίσιο της οποίας προειδοποίησε για τους κινδύνους του διαδικτύου στην ανθρώπινη ζωή.

Όπως αναφέρει το άρθρο του CNN Greece που πρώτο δημοσίευσε τη συνέντευξη, ο Ασάνζ «εκτίμησε πως το ανθρώπινο γένος, σύντομα, θα είναι αδύνατο να καταπολεμήσει την παρακολούθηση και την ένταξή του στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που συγκεντρώνουν κυβερνήσεις. Όπως είπε, η παρακολούθηση παγκοσμίως θα λάβει τέτοιες διαστάσεις που θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί».

«Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά», είπε ο Ασάνζ, εξηγώντας, ότι «γεννιέσαι και είτε άμεσα είτε εντός του πρώτου έτους είσαι παγκοσμίως γνωστός», ενώ επισήμανε, ότι φέρουν οι γονείς που αναρτούν συνεχώς φωτογραφίες και πληροφορίες για τα παιδιά τους.

Τόνισε δε, ότι «θα είναι λίγοι και άκρως τεχνολογικά καταρτισμένοι όσοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον αέναο κύκλο της διαδικτυακής παρακολούθησης».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα που είπε ο Ασάνζ στη συνέντευξή του, ήταν και ότι «η ικανότητα συγκέντρωσης πληροφοριών για κάθε έναν από μας αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται», καθώς και ότι «πολύ σύντομα θα αυξηθούν δραματικά οι κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες, μάλιστα, θα λάβουν πολύ πιο εχθρικές μορφές».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Τζούλιαν Ασανζ εδώ: