Τα παιδιά αποκτούν γνώσεις… αλλιώς! Μαθαίνουν να μετρούν, να διαβάζουν, να πιστεύουν στη δύναμη της θέλησης!

Η αντίστροφη μέτρηση για την εγγραφή των παιδιών στο Νηπιαγωγείο για την επόμενη σχολική χρονιά ξεκίνησε και αρκετοί γονείς επιθυμούν να τα προετοιμάσουν για το επόμενο εκπαιδευτικό τους στάδιο.

Μαθαίνουμε τα γράμματα και τους αριθμούς με οδηγό 3 υπέροχα βιβλία

Στις εκδόσεις Μίνωας βρήκαμε 3 εξαιρετικά βιβλία της σειράς «Γνώσεις αλλιώς» για παιδιά προσχολικής ηλίκιας, τα οποία μυούν με έξυπνο και παιχνιδιάρικο τρόπο τα παιδιά στο ελληνικό αλφάβητο και στους αριθμούς.

Μέσω αυτών των πρωτότυπων βιβλίων τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς ενώ  η όµορφη και χαρούµενη εικονογράφηση προσελκύει τους λιλιπούτειους αναγνώστες.

Ξεφυλλίζοντάς τα, τα παιδιά μαθαίνουν σωστά τους αριθμούς από το 1 ως το 10, σε οργανωμένο χώρο, αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και τη λογικομαθηματική σκέψη, ανακαλύπτουν τη μαγεία των Μαθηματικών, ενώ, παράλληλα, μαθαίνουν τα γράμματα από το Α ως το Ω, την εναλλαγή πεζών και κεφαλαίων και κάνουν τα πρωτα τους βήματα στον κόσμο των γραμμάτων.

Ποια είναι η υπερδύναμη των παιδιών; Η καλοσύνη τους!

H συνταγή για να μεγαλώσεις ευτυχισμένα παιδιά είναι μία και απλή...πολλή αγάπη

Τα βιβλία “ΑΒΓ Η Αλφαβήτα της καλοσύνης” και το “1, 2, 3 Η καλοσύνη μετράει”  δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη των παιδιών.

Πρόκειται για δύο τρυφερά βιβλία γνώσεων που καταφέρνουν να μιλήσουν με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο στα παιδιά 2 ετών και άνω για τη σημασία των καλών πράξεων, μέσα από τις πρώτες απόπειρες εκμάθησης των αριθμών αλλά και της αλφαβήτας.

Τρεις λέξεις τρυφερές στον παππού και τη γιαγιά, για να μην στεναχωριούνται που είναι μακριά. Έξι κονσέρβες θα τακτοποιηθούν και σε αυτούς που έχουν ανάγκη θα δοθούν. Eννιά αγριολούλουδα με φροντίδα διαλεγμένα, για να παρηγορήσουν μάτια δακρυσμένα.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να είμαστε καλοί! Εάν όλοι προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη, ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος… από το ένα ως το δέκα και πάλι απ’ την αρχή!

Με αυτήν την όμορφη σκέψη η συγγραφέας Ρ. Α. Στρονγκ παρέα με την εικονογράφο Εκατερίνα Τρουκάν,  με το “1, 2, 3 – Η καλοσύνη μετράει”  παρέδωσαν στο λιλιπούτειο αναγνωστικό κοινό ένα τρυφερό οδηγό καλοσύνης μέσα από την εκμάθηση των αριθμών.

Μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το “ΑΒΓ – Η Αλφαβήτα της καλοσύνης”  – ή αλλιώς το αλφαβητάρι της καλοσύνης όπως το λέω στα παιδιά μου – που το έχουμε λατρέψει και το διαβάζουμε πολλές φορές!

Ένα απλό «ευχαριστώ», «παρακαλώ», μια ειλικρινής «συγγνώμη» είναι τα απαραίτητα εφόδια στον τρόπο επικοινωνίας, ενώ ο σεβασμός προς τους άλλους πρέπει να είναι πάντα έκδηλος.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να είμαστε καλοί! Με το βιβλίο της, η Σαμάνθα Μπέργκερ σε συνεργασία με τα παιχνιδιάρικα σκίτσα της Εκατερίνα Τρουκάν, μας δείχνει πως αν όλοι προσπαθούσαμε να δείχνουμε καλοσύνη, ο κόσμος μας θα γινόταν καλύτερος…από το άλφα ως το ωμέγα.

Η 4χρονη κόρη μου το λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που το διαβάσαμε και, όπως μου είπε και η δασκάλα στο Προνήπιο, πλέον η μικρή ξεχωρίζει τα γράμματα στα παραμύθια!

Α, όπως όταν αγαπάω τον εαυτό μου αληθινά. Τραγουδώ και όλα είναι όμορφα και λαμπερά. Β, όπως όταν βοηθάω τη μαμά και μου δίνει αγκαλιά. Ε, όπως η ευγένεια όταν κάποιον συναντάμε. Ευχαριστώ και παρακαλώ δεν τα ξεχνάμε.

Κάθε σελιδα είναι αφιερωμένη σε ένα γράμμα της αλφαβήτας, που αντιπροσωπεύει μια λέξη, μια πράξη ή μια χειρονομία που συνεπάγεται καλοσύνη. Καμιά πράξη καλοσύνης δεν πάει χαμένη και καμιά δεν είναι μικρή.

Δώσε απλόχερα με την καρδιά μου ό,τι μπορείς και ό,τι σου περισσεύει. Ποτέ δεν ξέρεις τη διαφορά που μπορεί να κάνει. Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ 

Η μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα είναι εξαιρετική, καθώς κατάφερε να αποδώσει μοναδικά τόσο τα εκπαιδευτικά όσο και τα κοινωνικά μηνύματα που υπάρχουν και στα δύο αυτά βιβλία, που μαθαίνουν στο παιδί να συλλαβίζει την καλοσύνη και να την αποδεικνύει με πράξεις.

Για το τέλος, σας έχω το “ΑΒΓ – Μπορώ να γίνω τα πάντα!”,  που στις σελίδες του ξεδιπλώνεται μια σειρά επαγγελμάτων, ενώ ταυτόχρονα το παιδί μαθαίνει και την αλφαβήτα.

Ένας ολόκληρος κόσμος δυνατοτήτων ανοίγεται για μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα.
Από τον Αστρονόμο ως τον Ωκεανολόγο, και όχι μόνο, μέσα από την εξοικείωση
με την αλφαβήτα, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το επάγγελμα που ίσως τους ταιριάζει.

Είναι βασικό να μεγαλώσουμε ψυχικά ανθεκτικά παιδιά που έχουν πίστη στο εαυτό αλλά και στις δυνάμεις τους. Γιατί το μυστικό της επιτυχίας είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να διαλέξουμε το επάγγελμα που μας εκφράζει!

Πρέπει λοιπόν από νωρίς να δώσουμε στα παιδιά μας να αντιληφθούν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Υπάρχει μόνο θέληση, προσπάθεια, πείσμα! Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας. Μην περιμένεις από τους άλλους να σου δώσουν το κίνητρο! Πίστεψε στον εαυτό σου.  Και μόλις το καταφέρεις ο δρόμος της επιτυχίας είναι ανοιχτός για σένα.

Τα 3 αυτά βιβλία είναι μια όμορφη αναγνωστική πρόταση για τα μικρά σας. Διαβάστε τα αγκαλίτσα, συζητήστε τα και δημιουργήστε μια ωραία οικογενειακή εμπειρία!