Τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Πολιτιστικό Πάρκο στο Λυκαβηττό

Τα παιδιά του 21ου αιώνα θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το δικό μας. Πρόκειται να ζήσουν και να δημιουργήσουν, επιλύοντας τα σύνθετα προβλήματα των καιρών τους. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και να έχουν Αναπτυγμένη τη Φαντασία, την Αναλυτική και Κριτική Σκέψη. Το Πολιτιστικό Πάρκο έρχεται με την πολυετή εμπειρία του, να εισάγει τα παιδιά στην εκπαιδευτική ρομποτική και στο σύστημα: STEΜ (Science Technology Engineering Mathematics)

Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Πάρκου. Ως στόχο έχει διάδοση της Ρομποτικής, της Τεχνολογίας και των Επιστημών στις νεαρές ηλικίες αλλά και σε περιπτώσεις που η επίσημη εκπαίδευση περιθωριοποιεί, όπως δυσλεξία, έλλειψη συγκέντρωσης, υπέρ-κινητικότητα. Η προσέγγισή μας στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αμιγώς βιωματική, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση, την συνεργασία και την επιχειρησιακή σκέψη. Θεωρούμε ότι μέσω της Ρομποτικής δίνεται η δυνατότητα να θιχθεί πληθώρα από ζητήματα επιστήμης, καθημερινότητας, πολιτισμού, και έτσι επιλέγεται ως κύριο εκπαιδευτικό μας όχημα.

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής απευθύνονται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ’ Δημοτικού και είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να κεντρίζουν το ενδιαφέρων και την προσοχή τους. Το μάθημα αναπτύσσεται γύρω από μια ομαδική κατασκευή όπου τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες προσπαθούν να δομήσουν με ελεύθερο τρόπο, προκειμένου να ανταποκρίνεται και να επιλύει ένα πρόβλημα. Η επίλυση του προβλήματος απαιτεί κατασκευή και προγραμματισμό του ρομπότ. Τέλος, όλες οι κατασκευές των ομάδων σε συνεργασία με την φαντασία των παιδιών, διαμορφώνουν ένα δρώμενο το οποίο παρουσιάζεται στο τέλος του μαθήματος στους γονείς.

Τα τμήματα των εργαστηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

“Νεαροί Μηχανικοί” για παιδιά α’-γ’ Δημοτικού Lego WeDo 1.0

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα, για 2 ώρες – Δευτέρα και Σάββατο
Διάρκεια: 20 μαθήματα το πλήρες σχολικό έτος ή 10 για το μισό

Κόστος: 320€ για 20 μαθήματα ή 175€ για 10 μαθήματα

“Μικροί Αυτοματιστές” για παιδιά δ’-στ’ Δημοτικού Lego MindStorms Ev3

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα, για 2 ώρες – Τετάρτη και Σάββατο

Διάρκεια: 24 μαθήματα το πλήρες σχολικό έτος ή 12 για το μισό

Κόστος: 350€ για 24 μαθήματα ή 190€ για 12 μαθήματα

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

Mail: gm@akadimiarobotikis.com

Τηλεφώνα επικοινωνίας : 210 3645039, 210 3647200

Ακαδημία Ρομποτικής του Πολιτιστικού Πάρκου

Πολυχώρος Λυκαβηττού

Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5 (είσοδος από Αγ. Ισιδώρου), Λυκαβηττός

2103647200.