Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα παίξουν με τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια στο Sunny Sports Club (17/3)

Στις μέρες μας, σχεδόν κάθε σπίτι έχει από μία τηλεόραση κι έναν υπολογιστή. Πολλές φορές, οι γονείς αγοράζουν κάθε φύσης ηλεκτρονικά για τα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία και όλοι διαπιστώνουμε πως οι νέες γενιές είναι εξοικειωμένες με την τεχνολογία περισσότερο από ποτέ. Όμως κάτι έχουν χάσει. Κάτι μαγικό που συνέβαινε μόλις πριν από 20-30 χρόνια.

Πώς έπαιζαν άραγε οι γονείς τους στην ηλικία τους; Με τί παιχνίδια μεγάλωσαν και διασκέδαζαν οι πρόγονοί τους; Σίγουρα όχι με υπολογιστές, αλλά με αυτοσχέδια και εκπληκτικά ομαδικά παιχνίδια.

To Sunny Sports Club προσκαλεί τα παιδιά σε ένα βιωματικό εργαστήρι για τα “Αρχαία & Παλιά Ελληνικά Παιχνίδια” την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12:00. Αυτή τη φορά θα συστηθούμε με τα πιο απλά και γνήσια παιχνίδια που έχουν τις ρίζες τους ακόμα και στα αρχαία χρόνια. Σβούρες, ζάρια, αστράγαλοι και κούκλες πλαγγόνες θα μας διασκεδάσουν όσο ποτέ άλλοτε, από την κατασκευή μέχρι το ατελείωτο παίξιμό τους! Θα μάθουμε να φτιάχνουμε φανταστικά αντικείμενα για να παίζουμε και θα χωριστούμε σε ομάδες για να διασκεδάσουμε με ομαδικά παιχνίδια.

Οι Κληρωσιές και τα Κορωνίσματα θα δείξουν ποιοί είναι οι συμπαίκτες μας και αμέσως θα ξεχυθούμε σε ατελείωτο παιχνίδι! Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε αρχαία και πιο σύγχρονα παιχνίδια όπως η Γριούλα, η Φυσία, Στρογγυλός καλόγερος, Τριόδιν και το Οστομάχιον του μεγάλου αρχαίου μαθηματικού Αρχιμήδη.

Από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Δημοτικό, η ηλικία των μικρών μας φίλων επιβάλλει το καθημερινό παιχνίδι. Γι’ αυτό και η δράση μας μπορεί να προσαρμοστεί με τα κατάλληλα, για κάθε ηλικία παιχνίδια, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Έτσι όλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο των απλών παιχνιδιών!

Σκοπός μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με απλούς και έξυπνους τρόπους διασκέδασης. Να αντιληφθούν πόσο όμορφα μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τη σκέψη του για να περάσει καλά χωρίς να έχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και, φυσικά, να γνωρίσουν ένα από τα βασικότερα στοιχεία της καθημερινότητας των προγόνων τους: το παιχνίδι!

Για παιδιά 3 έως 12 ετών

Κόστος θεατρικού παιχνιδιού: 8.00 ευρώ/παιδί

Διάρκεια Προγράµματος: 1 ώρα

Ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος. Δηλώστε συμμετοχή στο 210 8136148

Sunny Sports Club

Καστρίτσας 61 (πρώην 190), Νέα Ερυθραία

210 8136148, 210 8135101, 210 8136864