Τα περισσότερα παιδιά που νοσούν από Covid-19 “κόλλησαν” στο σπίτι –όχι στο σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Λίγα μόλις 24ωρα απομένουν μέχρι την επιστροφή των μικρών μαθητών στα σχολεία και στην δια ζώσης εκπαίδευση και οι αντιδράσεις για το κατά πόσο η απόφαση αυτή του υπ. Παιδείας είναι ασφαλής, δίνουν και παίρνουν.

Από τη μία έχουμε πολλούς Έλληνες και λοιμοξιολόγους και επιστήμονες που ανησυχούν, ότι το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, όμως από την άλλη δεν είναι λίγες και οι έρευνες που αποδεικνύουν, η μία μετά την άλλη, ότι ο χώρος του σχολείου δεν φαίνεται να βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά.

Πρόσφατα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δημοσίευσε νέα μελέτη, η οποία μέσω στοιχείων από ιχνηλάτιση κρουσμάτων, απέδειξε ότι τα περισσότερα παιδιά που νόσησαν από κορωνοϊό “κόλλησαν” από μέλος της οικογένειας στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, λένε οι ειδικοί, μπορεί να μπερδεύουν τους γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την μετάδοση ασθενειών όπως η ίωση ή η γρίπη μέσα στις αίθουσες, όμως, απ’ ότι φαίνεται στην περίπτωση του Covid-19 τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι έδειξε ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από κάποιο μέλος της οικογένειας παρά στο σχολείο. Eξίσου επικίνδυνες φάνηκαν να είναι ακόμα και οι μικρές συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι είναι. Ένας παράγοντας που έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες είναι ότι τα παιδιά έχουν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης και μετάδοσης, συγκριτικά με τους ενήλικες.

Τα ληφθέντα μέτρα στα σχολεία, με τις μάσκες και τις διαρκείς απολυμάνσεις, καταλήγουν οι ειδικοί, φαίνεται να λειτουργούν και τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί κατά κανόνα είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτούς τους χώρους.

Φυσικά τα 25 παιδιά μέσα στις αίθουσες δεν βοηθούν την κατάσταση, όμως, αυτό είναι ένα πρόβλημα που το CDC δεν έλαβε υπ’όψιν…

πηγή: moms.com