Τα στάδια της εξωσωματική γονιμοποίησης – Μυστικά προετοιμασίας για επιτυχία

Τα στάδια της εξωσωματική γονιμοποίησης - Μυστικά προετοιμασίας για επιτυχία

Η προετοιμασία για τον κύκλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στην προσαρμογή του σώματος της γυναίκας, όχι μόνο για την εξασφάλιση της επιτυχίας της μεθόδου, αλλά και για μία υγιή εγκυμοσύνη.

Τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι αρκετά και ίσως κάποιες γυναίκες χρειαστεί να κάνουν περισσότερους από έναν κύκλο, πριν αποκτήσουν το μωρό τους.

«Είναι λογικό λοιπόν, όπως συμβαίνει σε πολλές ιατρικές διαδικασίες, να προετοιμαστεί το σώμα και ο οργανισμός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αν μία γυναίκα δεν προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή της, την άσκηση ή κάποιες άλλες δραστηριότητες θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη φυσική σύλληψη», τονίζει ο δρ Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, Μαιευτήρας – Ιατρός Αναπαραγωγής και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της Institute of Life, ο οποίος δίνει πολύτιμες συμβουλές για την προετοιμασία του ταξιδιού στην εξωσωματική γονιμοποίηση:

Στάδια εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η προσαρμογή της γυναίκας μπορεί να ξεκινήσει 2-4 εβδομάδες πριν τον κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, ενώ ο ιατρός μπορεί να συστήσει τη λήψη φαρμάκων για να ομαλοποιηθεί η περίοδος, κάτι που θα διευκολύνει την περαιτέρω διαδικασία.

Το πρώτο στάδιο είναι η 1η ημέρα της περιόδου.

Το δεύτερο στάδιο διαρκεί 3 έως 12 ημέρες και σε αυτό το διάστημα χορηγούνται τα φάρμακα γονιμότητας για τη διέγερση των ωοθηκών, προκειμένου να απελευθερώσουν περισσότερα ωάρια από το κανονικό.

Στο τρίτο στάδιο, γίνεται η ένεση της «ορμόνης της εγκυμοσύνης», της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hCG) που θα ενισχύσει περαιτέρω τις ωοθήκες. Μετά από 34-36 ώρες από τη χορήγηση της hCG, ο ιατρός σας θα συλλέξει τα ωάρια.

Παράλληλα, ο σύντροφός σας θα έχει ήδη δώσει σπέρμα και τα φρέσκα ωάρια θα γονιμοποιηθούν μέσα σε λίγες ώρες.

Στο τέταρτο στάδιο, θα ξεκινήσει η χορήγηση της ορμόνης προγεστερόνη, που βοηθά στην προετοιμασία της μήτρας να υποδεχθεί το γονιμοποιημένο ωάριο.

Το πέμπτο στάδιο ξεκινά μία εβδομάδα μετά, όπου το έμβρυο θα εμφυτευθεί στη μήτρα με μία ανώδυνη μη επεμβατική διαδικασία.

Στο έκτο στάδιο, 9-12 μέρες μετά, θα κάνετε μία εξέταση αίματος (b-hcg) για να διαπιστωθεί μία αρχόμενη εγκυμοσύνη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr

Διαβάστε επίσης

Σε σοβαρή κατάσταση με σφαίρα στο κεφάλι νοσηλεύεται 16χρονος μετά από καταδίωξη με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Αλέξης Τσίπρας-Μπέττυ Μπαζιάνα: Ποια παράσταση παρακολούθησαν και αποθέωσαν με τα παιδιά τους;

Θανατηφόρα περιστατικά στρεπτόκοκκου σε παιδιά στη Μ. Βρετανία: Τι λέει η παιδίατρος