Τέσσερα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα στη Μ. Βρετανία, έπειτα από βακτηριακή λοίμωξη με στρεπτόκοκκο, με αποτέλεσμα οι αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό και ανησυχία να εξαπλωθεί στους γονείς σε όλη την Ευρώπη.
Ο 4χρονος Muhammad Ibrahim Ali πέθανε στις 17 Νοεμβρίου από διηθητικό στρεπτόκοκκο της ομάδας . Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ένα ακόμα παιδί είχε πεθάνει από το ίδιο βακτήριο στο δυτικό Λονδίνο, ενώ δύο ακόμα παιδιά ξεψύχησαν από τη λοίμωξη πριν από δύο εβδομάδες -ένας μαθητής δημοτικού από το Cardiff και ένας 6χρονος από το Surrey.
Διαβάστε τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον στρεπτόκοκκο εδώ.
Θα πρέπει να ανησυχούμε;
Η παιδίατρος κ. Άννα Παρδάλη, σε ανάρτησή της εξηγεί τι μπορεί να συμβαίνει στην Αγγλία και έχουν αυξηθεί αυτά τα περιστατικά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς:
“Σχετικά με τα θανατηφόρα περιστατικά στρεπτόκοκκου στην Βρετανία προς στους γονεις: ψυχραιμία !
Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα μικρόβιο που αντιμετωπίζεται με αντιβιοτική αγωγη κ διαγιγνώσκεται εύκολα στα αρχικά του στάδια.
Με αφορμή το παραπάνω θα ήθελα να σχολιάσω τα εξης:
Στην Μ Βρετανία οπως κ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης πέρα απο τις διαφορετικές νοοτροπίες που χαρακτηρίζονται απο χαλαρότητα τόσο απο τους λειτουργους της πρωτοβαθμιας αλλα κ τους ιδιους τους γονεις , στην αντιμετώπιση της πορείας μιας νόσου , ας μην ξεχναμε ότι έχουν ένα απαράδεκτο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας στο οποίο ΔΕΝ έχει πρόσβαση εύκολα ο ασθενής κ είναι εύκολο να παραμεληθεί ένα περιστατικό κ να φτάσει ακόμη κ σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις … Επιπλέον η γρίπη που έχει κάνει πρώιμη εμφάνιση φέτος αρκετά νωρίς έχει εξαντλήσει τα παιδιά κ το ήδη ταλαιπωρημένο απο την αρχή του φθινοπώρου κ τις πολλές ιώσεις ανοσοποιητικό τους …
GPs told to dish out antibiotics to kids with any Strep A symptoms quickly https://t.co/Ua48otKglC
— Daily Mail Online (@MailOnline) December 5, 2022
Στη χωρα μας, περιστατικά παραμελημένα με τους τόσο φροντιστικούς γονεις κ τους παιδιάτρους που εχουμε δεν θα έχουν θέση!!!
Κ απο αυτά τα συστήματα υγείας επιχειρείται απο τις τελευταίες κυβερνήσεις να αντιγράψουν κ στη χώρα μας κ να εφαρμόσουν αυτό το κομμάτι λειτουργίας της Δημόσιας Υγείας κ όχι το κομμάτι της δευτεροβάθμιας κ τριτοβάθμιας οργάνωσης των δομών υγείας τους που οφείλω να ομολογήσω κ απο προσωπική εμπειρία εχοντας εργαστεί σε βρετανικά νοσοκομεία ότι είναι πραγματικά το αξιόλογο κομμάτι αυτών των συστημάτων υγείας ..
Η δε ιδιωτική πρωτοβάθμια υγεία στην Ελλάδα , ο οικογενειακος μας παθολογος, ο παιδίατρος μας δηλ κτλ που αποτελεί μια εξαιρετικής ποιότητας κ οικονομικά προσιτή στο μέσο Έλληνα πολίτη παροχή υγείας επιχειρήθηκε με το τελευταίο νομοσχέδιο να υποβαθμιστεί κι άλλο στο όνομα της εξομοίωσης κ αντιγραφής ξένων συστημάτων παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας που ούτε ταιριάζουν στον Έλληνα ούτε κ αναβαθμίζουν την ποιότητα της πρωτοβάθμιας υγείας …
Το αστείο είναι ότι επέλεξαν να πρωτοτυπήσουν με την «ανάμειξη» του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα μια άκρως ελληνική κ «πρωτότυπη» επινόηση/πατέντα προφανώς μετακυλίοντας τη δαπάνη που όφειλαν να αποδώσουν προς στους πολίτες από την πλευρά του δημοσίου τομέα που καταλήγουν να την πληρώνουν οι ίδιοι οι πολίτες από την τσέπη τους σε κρατικούς λειτουργούς κ με το νόμο !!!! Πολύ έξυπνο αλλά να ξέρουν κ οι κρατούντες ότι κ οι πολίτες είναι έξυπνοι κ θα μιλήσουν όταν πρέπει κ με τον τρόπο που πρέπει !! Ακούτε Κε Πλευρη;”
Δείτε την αρχική ανάρτηση εδώ:
Διαβάστε ακόμα:
Αλέξης Τσίπρας-Μπέττυ Μπαζιάνα: Ποια παράσταση παρακολούθησαν και αποθέωσαν με τα παιδιά τους;
Γιατί ένας Κύβος του Ρούμπικ είναι το πιο τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά
Ο παιδίατρος συμβουλεύει: 3 μεγάλες αλήθειες και 3 μικρά ψέματα για το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά