Τέλεια ιδέα: Σε αυτό το Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές ανακυκλώνουν χαρτί για να ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη τους!

Δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: Ένας καλός Σύλλογος Γονέων μπορεί πραγματικά να κάνει θαυμάτα για το σχολείο του! Παράλληλα δίνει ένα άριστο παράδειγμα για τους μαθητές, συνεργασίας, αλληλεγγύης και ουσιαστικών αποτελεσμάτων.

Αυτή τη φορά τα συγχαρητήρια αξίζει ο Σύλλογος Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, ο οποίος για 5η χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού με ανταποδοτικό όφελος για τους μαθητές!

Πιο συγκεκριμένα, o Σύλλογος καλεί γονείς και μαθητές να πάνε στο σχολείο χαρτί προς ανακύκλωση κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αυτό στη συνέχεια θα ζυγιστεί από εταιρεία ανακύκλωσης, η οποία θα προσφέρει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για να το αγοράσει. Με το ποσό αυτό θα αγοραστούν νέα βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη! Δείτε τη σχετική αφίσα:

Όπως ενημερώσε ο ίδιος ο Σύλλογος Γονέων, με τον οποίον επικοινώνησε το Infokids.gr, αυτό που ουσιαστικά κάνουν είναι, αφού συγκεντρώσουν το χαρτί και το ζυγίσουν, να επικοινωνήσουν με διάφορες εταιρείες ανακύκλωσης χαρτιού και να ζητήσουν προσφορές.

Η εταιρεία που θα δώσει την καλύτερη προσφορά (δηλαδή τα περισσότερα χρήματα) θα πάρει το χαρτί, ενώ με το πόσο ο Σύλλογος καλύπτει διάφορες ανάγκες του σχολείου. Για τι ποσό μιλάμε; Αυτό αλλάζει, βέβαια, κάθε χρόνο και κυμαίνεται ανάλογα με την εταιρεία, αλλά πολύ χοντρικά μπορεί να μιλάμε για περίπου 80 ευρώ / τόνο.

Τέλεια ιδέα;