Τέλος σε self test και πιστοποιητικά στα σχολεία – Πότε θα βγάλουν τις μάσκες οι μαθητές

Τέλος σε self test και πιστοποιητικά στα σχολεία - Πότε θα βγάλουν τις μάσκες οι μαθητές

Όπως όλα δείχνουν, σήμερα ήταν η προ-τελευταία Τρίτη που οι μαθητές κατέφτασαν στα σχολεία του με το πιστοποιητικό το σελφ τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της «απελευθέρωσης» από την διαδικασία του σελφ τεστ που τόσο έχει ταλαιπωρήσει μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, μετά την αυριανή συνεδρίαση αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία της επιδημίας και την άρση και των τελευταίων περιορισμών που είχαν επιβληθεί για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Κατάργηση πολλών βασικών μέτρων από Πρωτομαγιά

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε χθεσινή συνέντευξή στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, «αυτό το οποίο εξετάζεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Επιτροπή και υπάρχει μία κατ’ αρχήν τοποθέτηση των μελών, είναι, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι να δούμε ένα συνολικό πλαίσιο πρόσβασης στους χώρους, ενδεχομένως και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά με κάποιους άλλους όρους»,

Πρόσθεσε δε ότι «όλες οι χώρες αποκλιμακώνουν τα μέτρα, αναλόγως του κατά πόσον πιέζεται το σύστημα υγείας. Αυτό είναι το κριτήριο, όχι ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι ίσως είμαστε από τις χώρες που εξακολουθούμε να κρατάμε μέτρα και τον Απρίλιο, ενώ άλλες τα έχουν άρει νωρίτερα».

Έτσι, όπως είπε, από την Πρωτομαγιά και για τους καλοκαιρινούς μήνες τα βασικά μέτρα που μας συνοδεύουν μέχρι σήμερα, όπως η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης και οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ στους μαθητές, θα ανασταλούν και θα επανεξεταστούν στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο self test θα το κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στις αρχές της πρώτης εβδομάδας του Μαϊου, επιστρέφοντας δηλαδή από τις διακοπές του Πάσχα.

Τι θα γίνει με τη μάσκα

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας στα σχολεία, οι ειδικοί αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένουν συγκρατημένοι.

Φαίνεται πως η χρήση της θα παραμείνει στους κλειστούς χώρους και μετά το Πάσχα. Εντώς των σχολικών αιθουσών ενδεχομένως να παραμείνει και μέχρι το τέλος της σχολικής χρόνιας.

Φυσικά, οι δείκτες της πορείας της πανδημίας, ειδικά μετά το Πάσχα, θα καθορίσουν τι θα γίνει τελικά και με αυτό το ενοχλητικό μέτρο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο λόγος που ο Μάνος δεν κατηγορεί ανοιχτά τη Ρούλα – “Περιμένω τη σύλληψη μου” δηλώνει η Δήμητρα

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ έγινε 4 ετών! Το τρυφερό video του μικρού ήρωα που αγάπησε η Ελλάδα

Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Ο αέρας έριξε 4χρονη στη θάλασσα